top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Blavatnik prijzen voor computerwetenschappen toegekend aan doctoraatsstudenten


Van links naar rechts: Sir Leonard Blavatnik; TAU-promovendus Nave Frost, winnaar van de Blavatnik Prize in Computer Science in 2022; en TAU-voorzitter prof. Ariel Porat. (Foto: Chen Galili via Universiteit van Tel Aviv)


De tweede jaarlijkse Blavatnik prijzen voor uitmuntende Israëlische doctoraatsstudenten in computerwetenschappen werden op 8 juni uitgereikt aan vier ontvangers, tijdens een ceremonie aan de Universiteit van Tel Aviv.


Met genereuze financiering van de Blavatnik Family Foundation werden de prijzen ingesteld om excellent onderzoek van Israëlische PhD-kandidaten op het gebied van informatica onder de aandacht te brengen en het belang van doctoraatsstudies in het algemeen te benadrukken.


De ontvangers van 2022 waren:


  • Nave Frost van de Universiteit van Tel Aviv

  • Gal Yona van het Weizmann Institute of Science

  • Assaf Shocher van het Weizmann Institute of Science

  • Leshem Choshen van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem

Eervolle vermelding ging naar:


  • Hagai Rossman van het Weizmann Institute of Science

  • Elad Romanov de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem

  • Gilad Yehudai van het Weizmann Institute of Science

  • Lior Rotem van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem

Onder de aanwezigen was de Brits-Amerikaanse industrieel en filantroop Sir Leonard Blavatnik (Len Blavatnik), naar wie de prijzen zijn vernoemd. De prijs is een van de nieuwste programma's die wordt ondersteund door de oude TAU-weldoener en toegewijde supporter van wetenschap, innovatie en hoger onderwijs in Israël.


Voorhoede van de computerwetenschapsrevolutie

"Israël loopt voorop in de voortdurende computerwetenschappelijke revolutie die in toenemende mate het dagelijks leven over de hele wereld beïnvloedt", zegt Sir Leonard Blavatnik. "Als zodanig is het van vitaal belang om de academische prestaties van opkomende pioniers, die klaar staan ​​om toekomstige leiders te worden, te versterken en vernieuwers in de academische wereld en de industrie.”


Sir Leonard Blavatnik, een TAU-gouverneur en eredoctoraat, heeft een transformatieve erfenis van geven bij TAU, die meer dan tien jaar geleden begon met steun voor beurzen en de Blavatnik School of Computer Science . Van daaruit beloofde zijn Foundation aanzienlijke giften om het Blavatnik Initiative op te richten, een meerjarig programma op het gebied van computergebruik, cyber, medicijnontwikkeling, filmproductie en werving van docenten. Belangrijke programma's die baat hebben gehad bij het initiatief zijn onder meer het Blavatnik Center for Drug Discovery en het Blavatnik Interdisciplinair Cyber ​​Research Center.


De prijzen worden op de TAU uitgereikt door de Blavatnik School of Computer Science van de Raymond and Beverly Sackler Faculty of Exact Sciences en het Blavatnik Computer Science Research Fund van de school voor gebieden met een hoge impact die bijdragen aan de economische welvaart van Israël. Nu computerwetenschap steeds meer centraal komt te staan ​​in het leven van vandaag, speelt de Blavatnik School of Computer Science een toonaangevende rol in de academische prestaties van de TAU en bijdragen in de praktijk die innovatie bevorderen. Afgestudeerden vervullen leidende posities in hightechbedrijven, de Israëlische defensie-industrie en de defensie-industrie, en academische instellingen over de hele wereld.


Nieuwe wegen naar uitmuntendheid

TAU-president prof. Ariel Porat verwelkomde Sir Leonard Blavatnik op de campus voor een volgepakt auditorium in het ultramoderne Check Point-gebouw: “Sir Leonard Blavatnik heeft keer op keer zijn oprechte toewijding getoond om de volgende generatie van uitstekende jonge wetenschappers en makers - bij TAU, in Israël en wereldwijd. Wij van de Universiteit van Tel Aviv zijn dankbaar voor zijn steun en vriendschap die voelbaar is op de hele campus, en die nieuwe wegen opent naar uitmuntendheid op cruciale gebieden.”


Prof. Sivan Toledo, hoofd van de Blavatnik School of Computer Science aan de Universiteit van Tel Aviv, die het evenement modereerde, zei: "Israëlische PhD-fellows in computerwetenschappen dragen enorm bij aan onderzoek en onderwijs dat het veld vooruit helpt. Sir Leonard Blavatnik en zijn aanzienlijke bijdragen spelen een onmetelijke rol om hen naar nieuwe grenzen te stuwen. De Blavatnik prijzen vieren de prestaties van de beste van deze promovendi, en de Blavatnik School of Computer Science is vereerd om deze prijzen voor de tweede keer toe te kennen.”


Een jury van computerwetenschappelijke experts van Israëlische universiteiten, waaronder TAU, het Weizmann Institute of Science en de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem, selecteert winnaars uit een pool van doctoraatsstudenten en recente PhD-ontvangers van alle Israëlische universiteiten.


Eveneens op 8 juni werden de Blavatnik Awards voor jonge wetenschappers in Israël uitgereikt tijdens een aparte avondceremonie in het Peres Center for Peace and Innovation. De Awards erkennen de meest veelbelovende onderzoekers van het land (wetenschappelijk personeel) op het gebied van biowetenschappen, natuurwetenschappen en techniek en scheikunde. De Blavatnik Family Foundation financiert de Awards, die gezamenlijk worden beheerd door de New York Academy of Sciences en de Israel Academy of Sciences and Humanities. Tot op heden zijn twee uitstekende TAU-wetenschappers, Prof. Oded Rechavi van de School of Neurobiology, Biochemistry and Biophysics, en Prof. Yossi Yovel van de School of Zoology, laureaten van de Blavatnik Award.35 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page