top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

BlueBird Aero Systems heeft levering 100 WanderB-VTOL UAV's aan een Europese klant afgerond


WanderB-VTOL drone. Foto IAI


BlueBird Aero Systems, gedeeltelijk eigendom (50% van de aandelen) van Israel Aerospace Industries (IAI), heeft de levering van 100 WanderB-VTOL UAV's aan een Europese klant afgerond .


De Vertical Takeoff and Landing (VTOL) UAV's maken deel uit van een transactie van meer dan 150 WanderB-VTOL en ThunderB-VTOL UAV's ter waarde van tientallen miljoenen dollars Dit is 's werelds grootste aantal VTOL-UAV's die in één keer aan een klant zijn geleverd en ondanks de COVID-19-omstandigheden binnen het overeengekomen tijdschema zijn voltooid.


De transactie weerspiegelt een wereldwijd opkomende trend van VTOL-UAV's, die belangrijke voordelen bieden voor land- en maritieme toepassingen, aangezien ze de voordelen van een UAV met vaste vleugels combineren (lange afstand, lange duur, hoge snelheid, windonafhankelijkheid, groot gebiedsdekking, etc.) met de voordelen van een multi-copter (opstijgen en landen in krappe ruimtes, nauwkeurige, veilige en schadevrije landing, etc.).IAI's 50% overname van BlueBird Aero Systems, die onlangs werd goedgekeurd door de Israëlische regering, maakt gebruik van het potentieel van deze opkomende trend.


BlueBird heeft de afgelopen jaren verschillende geavanceerde VTOL-platforms ontwikkeld. De combinatie van activa en mogelijkheden van IAI en BlueBird zal naar verwachting aanvullende baanbrekende operationele oplossingen op de markt opleveren.


WanderB-VTOL drone. Foto IAI


IAI EVP en General Manager van de Military Aircraft Division en inkomend bestuursvoorzitter bij BlueBird, Moshe Levy zei : “Ik ben verheugd om deze belangrijke mijlpaal te vieren. BlueBird levert een product dat een unieke oplossing biedt voor de operationele uitdagingen van de klant. Ik ben ervan overtuigd dat BlueBird met de samenwerking van IAI toekomstige transacties zal opleveren en zal leiden tot de ontwikkeling van meer geavanceerde tactische VTOL UAV-systemen.”


BlueBird's oprichter en CEO, Ronen Nadir voegde daaraan toe : "BlueBird's VTOL-systemen bieden vitale intelligentie en situationeel bewustzijn in realtime aan de infanterie, gepantserde eenheden, artilleriekorpsen en speciale troepen van de eindgebruiker, die als hun 'oog in de lucht' dienen en effectief omgaan met de uitdagingen van het moderne slagveld. De systemen zijn getest in extreme omgevingsomstandigheden en voldoen aan de operationele behoeften van de eindgebruiker, wat hen aanzienlijke operationele voordelen biedt. Nogmaals, ons leiderschap op het gebied van geavanceerde VTOL-oplossingen vormt de basis voor de volgende generatie tactische UAV's.”

50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page