top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Boeing President en CEO Ted Colbert ontmoet premier Netanyahu over verkoop F-15IA straaljagers


Foto Kobi Gideon / GPO


Premier Benjamin Netanyahu heeft zondag op zijn kantoor in Jeruzalem een ​​ontmoeting gehad met Boeing Defense, Space and Security President en CEO Ted Colbert en Boeing Israel President Maj.-Gen. Ido Nehushtan. Ze bespraken de bestaande en zich ontwikkelende samenwerking met de Israëlische industrie, evenals toekomstige veiligheidsovereenkomsten met de staat Israël.


Ook bespraken ze de toekomst van de wereldwijde lucht- en ruimtevaartindustrie en de belangrijkste ontwikkelingen en innovaties in de nabije en verre toekomst.


Ted Colbert zei later in een gesprek met verslaggevers dat het bedrijf Israël 25 F-15IA straaljagers zou leveren, de Israëlische variant van de geavanceerde F-15EX, met opties voor 25 meer.


Foto Boeing


Volgens The Times of Israel wil Israël zijn bestaande vloot van F-15's uitbreiden en upgraden, die het soort zware wapens kunnen dragen dat Israël nodig zou hebben om de nucleaire sites van Iran binnen te dringen, waarvan de meeste diep onder de grond liggen.


Colbert zei dat het laadvermogen van de F-15EX "niet te evenaren" is, en gecombineerd met het bereik van de KC-46-tankvliegtuigen, zou het "de lange arm van Israël ondersteunen".


Volgens Boeing draagt ​​de nieuwe F-15 "meer wapens dan welke andere jager in zijn klasse dan ook, en kan hij hypersonische wapens lanceren tot 6,70 lang en die tot 3200 kilo wegen."Er is nog geen tijdlijn, maar de vroegste Israël zou de nieuwe jets waarschijnlijk in 2028 ontvangen. Israël zal naar verwachting aandringen op snellere levering. Colbert zei dat Boeing "zo snel mogelijk" werkte om het vliegtuig zo snel mogelijk aan Israël te leveren.


Aan de bijeenkomst namen ook de stafchef van de premier, Tzachi Braverman, de directeur van de Nationale Veiligheidsraad, Tzachi Hanegbi, en de militaire secretaris van de premier, majoor-gen. Avi Gil, President Business Development bij Boeing Defense, Space and Security Global Services Heidi Grant en Vice President Boeing Israel Defense Systems Avi Barber.
69 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page