top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Booking.com voegt 'Veiligheids- en mensenrechtenwaarschuwing' toe bij bezoek aan Westbank


Foto via Wikipedia Commons


De Nederlandse onlinereisreserveringsservice Booking.com is van plan om binnen een paar dagen een waarschuwing toe te voegen aan alle overnachtings mogelijkheden op de Westelijke Jordaanoever die eigendom zijn van Israëli's, waarin zal staan dat "een bezoek aan het gebied gepaard kan gaan met een verhoogd risico voor veiligheid en mensenrechten, of andere risico's voor de lokale gemeenschap en bezoekers."


Volgens een rapport van het televisieprogramma "Hatzinor" zal de Engelse versie van de waarschuwing ook het woord "bezet" bevatten, en het bedrijf overweegt ook om dezelfde wijzigingen aan te brengen voor eigendommen in Oost-Jeruzalem, aldus meldt o.a. Haaretz.


De exacte bewoording van de verklaring is niet definitief, hoewel het duidelijk is dat deze op alle platforms van Booking.com zal worden gepubliceerd, alleen niet in de Hebreeuwse versie van de website.


"Ons doel is om het voor iedereen gemakkelijker te maken om de wereld te ervaren", aldus de website in een verklaring. "In overeenstemming met dit doel proberen we ervoor te zorgen dat onze klanten de informatie hebben die nodig is om beslissingen te nemen over bestemmingen die ze willen bezoeken."


Booking.com voegde toe dat "bepaalde gebieden in de wereld die door conflicten worden getroffen een groter risico voor reizigers kunnen vormen, dus we bieden onze klanten informatie om beslissingen te helpen nemen en moedigen hen aan om de officiële reisrichtlijnen van hun regering te controleren als onderdeel van de besluitvorming werkwijze."


De Israëlische minister van Toerisme, Yoel Razvozov, heeft aangekondigd dat het ministerie een dringende discussie zal houden na de beslissing van Booking.com.


"Een bedrijf zal ons niet dicteren welk gebied Israël is en welk gebied niet. Vanaf het moment dat ik hoorde dat ze politieke overwegingen bij hun activiteiten hebben betrokken, heb ik om een ​​dringende vergadering van het management van het Ministerie van Toerisme verzocht om te beslissen wat Er zullen stappen worden ondernomen om met deze vreemde beslissing om te gaan", zei Razvozov in een verklaring.

182 weergaven3 opmerkingen

3 commenti


HansLa23
HansLa23
19 set 2022

Booking moet ophouden hiermee . Ik heb ze al opgezegd , hopelijk velen na mij

Mi piace

Henk Vinke
Henk Vinke
19 set 2022

Ik heb net geboekt bij booking.com. ik wil naar hem berichten over dit, maar je kunt geen mail sturen. Alleen bellen

Mi piace
Joop Soesan
Joop Soesan
19 set 2022
Risposta a

Wordt tijd die club te gaan boycotten. Zij bepalen de mensenrechtensituatie niet

Mi piace
bottom of page