top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Bos in het rood ter gelegenheid Internationale Dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen


KKL-JNF verlicht het Ben Shemen-woud met de kleur rood. Foto KKL-JNF

De kleur rood, in de bossen van Keren Kayemeth LeIsrael-Jewish National Fund wordt meestal veroorzaakt door de meedogenloze branden waarmee de organisatie tijdens elk brandseizoen worstelt.


Dinsdagavond was dat anders, aangezien KKL-JNF de Internationale Dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen in 2021 markeert met een "Planted in the Heart"-ceremonie.

De ceremonie vond plaats in het Ben Shemen bos in de buurt van de stad Modi'im in samenwerking met de vrouwenorganisaties Naamat, Wizo, Emuna en de Histadrut.


Tijdens de ceremonie werd een getuigenis gehoord van Liron Dror, een overlevende van bruut geweld die haar dochtertje Goni verloor, die door haar vader werd vermoord.


Foto KKL-JNF


Aan het einde van de ceremonie werden door het hele bos rode lichtstralen ontstoken, ter nagedachtenis aan alle Israëlische vrouwen die het afgelopen jaar zijn vermoord.


Liron Dror: "Op 6 maart werden mijn baby's en ik vermoord door Barak Ben Ami, destijds de vader van mijn kinderen en mijn man. De dokters konden mij en mijn dochter redden, maar mijn baby Goni heeft het niet gehaald. Goni werd vermoord toen ze nog maar 10 maanden oud was door iemand die hij papa noemde. Ik noem hem een ​​monster.'KKL-JNF-voorzitter, Avraham Duvdevani: "Deze situatie is nationaal onaanvaardbaar. We hebben ervoor gekozen om deze dappere vrouwen een boom te geven en ze allemaal te markeren. Ze verlieten onze wereld op een tragische manier, tijdens het proces van wortelschieten en het laten groeien van hun takken. Dit soort geweld is het meest verschrikkelijke, oneerlijke, criminele en gruwelijke geweld daar. Het moet stoppen."

904 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page