top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Bouw van de grote militaire basis Kiryat Hamodi'in in de Negev is begonnen


Ondertekening bouwovereenkomst door het ministerie van Defensie en bouwbedrijf Shikun & Binui. Foto IDF-woordvoerderseenheid


De bouw van de grote militaire basis Kiryat Hamodi'in in de Negev is begonnen. Aangekondigd in 2018 door de toenmalige minister van Defensie Avigdor Liberman, zal de basis meer dan 450.000 vierkante meter beslaan en 12.000 soldaten en vast personeel huisvesten.


Het Israëlische ministerie van Defensie en het Israëlische bouwbedrijf Shikun & Binui hebben baanbrekend werk verricht bij de bouw van een militaire basis in de Negev woestijn in het zuiden van Israël, zo maakte de woordvoerder van het Israëlische ministerie van Defensie dinsdag bekend.


Aangekondigd in 2018 door de toenmalige minister van Defensie Avigdor Liberman, is de militaire basis Kiryat Hamodi'in het grootste en belangrijkste project in de lang overwogen overgang van de IDF naar de Negev .


De basis zal meer dan 450.000 vierkante meter beslaan en 12.000 vaste soldaten en vast personeel van de strategische eenheden van de Intelligence Division huisvesten.


Shikun & Binui, bekend als Israëls grootste infrastructuurbedrijf, en het ministerie van Defensie kwamen in 2018 overeen dat de militaire basis zal worden gebouwd voor een bedrag van NIS 4 miljard.


"In de afgelopen jaren heeft de directeur van Transition to the South vijf enorme aanbestedingen geleid met behulp van de PFI (tender)-methode. De Kiryat Hamodi'in aanbesteding is de meest complexe en uitdagende onder hen", legt Orli Korem, hoofd van de communicatie-eenheid bij het Ministerie van Defensie aan The Jerusalem Post uit.


"Het voltooien van de financiële sluiting door huisvesting en constructie is een nieuwe belangrijke stap in het promoten van de oprichting van Kiryat Hamodi'in", concludeerde Korem.


92 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page