top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Brandweerlieden uit Jeruzalem redden 9 puppy's uit vuurzee


Sergeant Majd Huseen ontvangt een certificaat van waardering voor zijn reddingsoperatie van de JNF-USA. Foto met dank aan het Joods Nationaal Fonds USA via ISRAEL21c


Eerder deze zomer vochten brandweermannen in Jeruzalem tegen een uitslaande brand die een ziekenhuis bedreigde toen ze zacht gejammer uit het bos hoorden komen. De kreten leidden hen naar de ontdekking en redding van negen kleine puppy's omringd door een ring van vuur.


"We werden opgeroepen om een ​​bosbrand in de buurt van de Olijfberg te blussen die het plaatselijke ziekenhuis en de nabijgelegen huizen bedreigde", vertelt brandweerman Sgt. Majd Huseen van het district Jeruzalem van de Israel Fire and Rescue Authority .


"We waren snel ter plaatse, verspreidden ons rond de brand en voerden blusoperaties uit die erin slaagden te voorkomen dat de brand oversloeg naar het ziekenhuis en de buurt", zegt hij.


"Terwijl we het vuur aan het blussen waren, identificeerde ik negen puppy's die zich in een boomstam bevonden in het gebied dat in vlammen opging en op het punt stond verbrand te worden", zegt hij.


Brandweer Sgt. Majd Huseen en de puppy's die hij redde uit een bosbrand in Jeruzalem. Foto met dank aan het Israel Fire and Rescue Authority Jerusalem District via ISRAEL21c


De moeder van de puppy's, vermoedden de brandweerlieden, was er waarschijnlijk in geslaagd te ontsnappen.


"We hebben het vuur om hen heen geblust zodat het niet dichterbij zou komen, en ik heb de brandweerman opgeroepen om de honden op te halen en naar de brandweerwagen te brengen voor wat airconditioning."


De brandweerlieden gaven de puppy's vervolgens drinkwater en brachten ze naar de veterinaire dienst van de gemeente voor verdere zorg. Nadat ze gezond waren verklaard, brachten de veterinaire diensten de puppy's terug naar de plek waar ze werden gevonden.


Gelukkig werden ze herenigd met hun moeder, die ter plaatse was teruggekeerd om hen te zoeken.

75 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page