top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

"Break the Wave" - 31 terreurverdachten aangehouden


IDF-soldaten in Jenin. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Na recente terroristische aanslagen en gebeurtenissen heeft de chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi, een bezoek gebracht aan Judea en Samaria. LTG Kohavi ontmoette brigadecommandanten van de Judea en Samaria-divisie en hield een situatieanalyse om de operationele paraatheid van de IDF, de veiligheid van Israëlische burgers en de stabiliteit van het gebied te versterken.

Bij de situationele beoordeling waren de commandant van het Centrale Commando, MG Yehuda Fuchs, commandant van de Judea en Samaria-divisie, brigadegeneraal Avi Bluth, hoofd van het burgerlijk bestuur, brigadegeneraal Fares Attila en andere commandanten aanwezig. Daarnaast waren aanwezig functionarissen van de Israëlische veiligheidsdienst (ISA), de Israëlische grenspolitie en de Israëlische politie.

Foto IDF-woordvoerderseenheid


Vanochtend vroeg zijn de IDF en extra veiligheidstroepen in actie gekomen om drie terroristische verdachten in Jenin te arresteren. De troepen hebben drie personen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de recente terroristische schietpartij in Bnei Brak, waarbij 5 Israëli's werden gedood.

IDF in Jenin. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Tijdens de activiteit van afgelopen nacht hebben zich een aantal gewelddadige incidenten voorgedaan tussen gewapende Palestijnen en IDF-soldaten in het vluchtelingenkamp Jenin. Palestijnse aanvallers schoten op de troepen, die terugvuurden. Drie aanvallers werden geraakt.


De veiligheidstroepen opereerden gelijktijdig in de nabijgelegen stad Ya'bad en arresteerden een extra verdachte die betrokken was bij de terroristische aanslag in Bnei Brak. Tijdens de contraterrorisme-activiteit raakte een soldaat die een M16-aanvalsgeweer in het huis van een verdachte had gevonden, gewond door geweervuur. De soldaat kreeg ter plaatse eerste medische hulp en is per helikopter geëvacueerd naar een ziekenhuis voor verdere behandeling.


IDF-troepen voerden ook operationele activiteiten en arrestaties uit op verschillende andere locaties in Judea en Samaria. De soldaten arresteerden een ISIS-terroristische operatieve in Hebron. De soldaten hielden ook drie personen aan die verdacht werden van het aanzetten tot geweld.


In totaal hebben de veiligheidstroepen vandaag 31 verdachten aangehouden.

Chef van de Generale Staf, LTG Aviv Kohavi: "De zinvolle taak om deze aanvallen te voorkomen, rust op u, de commandanten van de IDF in Judea en Samaria en het Centraal Commando. U hebt het vermogen om dit soort aanvallen af ​​te zwakken en tegen te gaan. Het is onze plicht om de golf van terreur te breken, en Ik vertrouw op u en uw capaciteiten. De operaties van vanmorgen in Jenin maken deel uit van de inspanningen op het gebied van terrorismebestrijding die we moeten voortzetten om terroristische activiteiten te dwarsbomen. We zullen doorgaan met het voorbereiden en uitvoeren van terrorismebestrijdingsactiviteiten om het algemene veiligheidsgevoel te versterken en Israëlische burgers beschermen waar nodig - dit is onze plicht."


118 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page