top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Brief met doodsbedreiging en kogel aan familie Bennett gestuurd


Familie Bennett. Foto via GPO


Nadat een brief met doodsbedreiging en een kogel aan de familie Bennett was gestuurd, zijn de Israëlische politie en de veiligheidsdienst van Shin Bet zijn een onderzoek gestart en is de al strenge beveiliging van de familie opgevoerd.


Verdere details met betrekking tot het onderzoek werden onder een spreekverbod geplaatst en de politie heeft geen details over de mogelijke verdachten vrijgegeven.


Volgens een bron die op de hoogte is van de details van het onderzoek, is de brief niet naar het huis van Bennett in Ra'anana gestuurd, noch naar de officiële residentie van de premier in Jeruzalem, maar naar de voormalige werkplaats van Gilat Bennett, de vrouw van de premier. Ze brachten de familie op de hoogte van de brief, die werd doorgegeven aan de Shin Bet, aldus Haaretz.


Ze voegden eraan toe dat de brief de 16-jarige zoon van het paar, Yoni, vermeldde en zei: "We zullen naar je toe komen." De bron voegde eraan toe dat het feit dat de brief een kogel bevatte, de opsporingsinstanties meer belang aan de dreiging deed hechten in vergelijking met andere dreigingen die online werden geuit.


In een verklaring zeiden de veiligheidsdiensten: "Na ontvangst van een dreigbrief die was bedoeld voor de premier en zijn familie, hebben veiligheidsfunctionarissen van het kabinet van de premier besloten om de beveiliging van de familie van de premier te versterken."


Premier Bennett zei in een verklaring op zijn sociale-mediapagina's: "Een politiek argument, hoe diep het ook is, mag niet leiden tot geweld, gewelddadigheid en doodsbedreigingen"


“We moeten er alles aan doen, als leiders en als burgers die zich bekommeren om hun toekomst en de toekomst van hun kinderen is in dit land, zodat dergelijke verschijnselen gewoon niet bestaan. We zijn allemaal mensen", waar hij aan toevoegde om "de vlammen van het politieke discours te doven" voorafgaand aan de Israëlische Onafhankelijkheidsdag en de Memorial Day voor gesneuvelde soldaten en slachtoffers van terrorisme volgende week, met name op sociale media".

Minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked, die ook zijn collega is in de Yamina partij, zei in een tweet dat het "schokkend" was, terwijl minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid schreef dat de bedreigingen een "treurige herinnering" zijn aan wat ophitsing zou kunnen doen.


Minister van Defensie Benny Gantz voegde zich bij de veroordelingen op Twitter en merkte op dat "ophitsing en geweld in het verleden hebben geleid tot een politieke moord. Eén kogel in een envelop kan snel veranderen in drie kogels die uit een pistool zijn geschoten."


Het geeft te denken dat de extreemrechtse leider Bezalel Smotrich, zei dat hij "niet weet" of het "een echte gebeurtenis" was, wat suggereert dat het "een draaiing is die bedoeld is om rechts te delegitimeren".


Netanyahu's zoon Yair, die uitgesproken is in zijn minachting voor Bennett op sociale media, retweette ook berichten waarin hij twijfelde aan de authenticiteit van de doodsbedreiging.90 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page