top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Brigade-Generaal Zion Ratzon is de nieuwe commandant van de 210-divisie


Brigade Zion Ratzon (rechts). Foto IDF-woordvoerderseenheid


Brigade-Generaal (BG) Zion Ratzon begon zijn nieuwe functie als bevelhebber van de 210th Division. BG Ratzon zal BG Roman Gofman vervangen die de afgelopen twee jaar in deze functie heeft gediend en de komende maanden de functie van commandant van het Ground Forces Training Center (“Mali”) op zich zal nemen.


De ceremonie ter gelegenheid van de commandowisseling werd maandag gehouden in kamp “Yitzhak”. De ceremonie werd geleid door de commandant van het Northern Command, MG Ori Gordin, en omvatte de deelname van commandanten, soldaten, families en extra genodigden.


Commandant van het Noordelijk Commando, MG Ori Gordin:

“We bevinden ons in een staat van constante wrijving van verschillende intensiteiten, met een vijand die niet van plan is op te geven. We onderschatten de vijand niet. Als we echter een staat van oorlog bereiken, zullen we winnen - een overweldigende, definitieve overwinning. We kregen vanmorgen een herinnering aan die overwinning, toen een terroristische cel de Alpha-linie overstak en mijnen en explosieven over het hek gooide. Het was alleen dankzij de waakzaamheid van de Field Intelligence-troepen en het juiste optreden en het streven naar contact van het bataljon in het gebied dat een ernstiger incident kon worden voorkomen.”


“Roman, de Divisie, onder leiding van u, opereerde in multi-tak en inter-organisatorische samenwerking om zich te houden aan het bevel om te voorkomen dat Zuid-Syrië in Zuid-Libanon verandert. U opereerde en slaagde erin de vestiging van de dreiging te voorkomen door middel van tientallen operaties die werden uitgevoerd in coördinatie met alle IDF-eenheden. Je werkte dag en nacht, voerde nauwkeurige, uitstekende operaties uit en je slaagde erin om je ambitieuze doel te bereiken. Ik ben vol waardering en dankbaarheid voor uw bijdrage, namens het hele Noordelijke Commando, zijn soldaten, commandanten en bewoners.”


De vertrekkende commandant van de 210th Division, BG Roman Gofman:

“De vijanden van de staat Israël, geleid door het Iraanse regime en het terroristische leger van Hezbollah, streven naar een militair front en een civiele aanwezigheid in Zuid-Syrië. De uitbreiding en versterking van de sjiitische gemeenschap in het zuiden van Damascus, in Swaida en in bepaalde dorpen over de grens, samen met de rekrutering van de lokale bevolking voor terrorisme in Quneitra en Hadar, dreigen het grensgebied tot een gijzelaar van de Iraanse regime.”


“Beste vrienden, soldaten van de 210th Division, jullie voortdurende activiteit, jullie kleine overwinningen, vergelijkbaar met die van vanmorgen, die plaatsvonden ten zuiden van de Golanhoogten, duwen Iran en het Hezbollah-terroristenleger uit Zuid-Syrië. Ze scheppen voorwaarden voor de aanhoudende welvaart van de Golanhoogten en voor het begin van het herstel van de regio Hauran. Deze tientallen operaties, waarvan sommige op Syrisch grondgebied, op tactisch niveau, hebben een basis gelegd voor het leren, vernieuwen en versterken van de vechtlust en oorlogsbereidheid.”


Zion Ratman. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Inkomende commandant van de 210th Division, BG Zion Ratzon:

“Vandaag neem ik het voorrecht op mij om het bevel te voeren over en leiding te geven aan de 210th Division. Ik beloof dat ik alles zal doen wat in mijn macht ligt en al mijn energie zal wijden aan het handhaven van de veiligheid van het gebied van de Golanhoogten en de Hermon. Soldaten en commandanten, Ondanks het rustgevende landschap en de bedrieglijke stilte, stelt de realiteit in deze arena ons voor veel uitdagingen. Daarom zullen we, door samenwerking met onze partners binnen en buiten de IDF, nauwlettend volgen wat er aan de andere kant gebeurt, we zullen trainen voor oorlog alsof het morgen zou kunnen beginnen en we zullen ernaar streven om elke ontmoeting met de vijand aan te gaan en te winnen."30 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page