top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Broer van terrorist aanslag Dizengoff gedood in gevechten met IDF-troepen


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Een Palestijn werd woensdagochtend gedood en negen anderen raakten gewond bij gewapende confrontaties met de IDF in het vluchtelingenkamp Jenin, nadat Israëlische troepen een huis in het kamp hadden omsingeld. De gedode Palestijn was naar verluidt een lid van de veiligheidsdienst van de Palestijnse Autoriteit.


Het huis behoorde naar verluidt toe aan de familie van Ra'ad Hazem, de terrorist die op 7 april het vuur opende op klanten in de Ilka-bar aan de Dizengoff straat in Tel Aviv, waarbij drie doden vielen.


Volgens Palestijnse bronnen werd de man geïdentificeerd als Abed Hazem, de broer van de Dizengoff terrorist, aldus The Jerusalem Post.


Volgens Palestijnse berichten trof een explosie het huis dat IDF-soldaten omsingelden, waarbij naar verluidt video's van de scène een brand op de locatie laten zien.

Een veiligheidsbron vertelde KAN-nieuws dat de terroristen in het huis hadden geprobeerd een explosief naar de Israëlische strijdkrachten te gooien, maar het explosief ontplofte in de buurt van de terroristen.

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat nog een man, een lid van de Palestijnse veiligheidstroepen die deelnam aan de strijd tegen de veiligheidstroepen, werd gedood en negen militanten raakten gewond bij het vuurgevecht met de troepenmacht.


De vuurgevechten tussen gewapende Palestijnse aanvallers en Israëlische veiligheidstroepen in het Jenin-gebied gaan momenteel door.





































116 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page