top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Burgerwacht van ultraorthodoxe ex-IDF soldaten


Ultraorthodoxe IDF-soldaten. Screenshot YouTube


Na een reeks terreuraanslagen in Israël eerder dit jaar in maart, april en mei, waarvan verschillende in ultraorthodoxe steden, hebben functionarissen een plan opgesteld om ultraorthodoxe ex-soldaten te rekruteren voor de burgerwacht van de politie.


Het project, genaamd "Magen" (schild), werd maandag in Jeruzalem gelanceerd door de Netzah Yehuda Association, die ultraorthodoxe soldaten in het leger helpt, samen met de Israëlische politie, het ministerie van Openbare Veiligheid en de gemeente Jeruzalem, zo meldt The Times of Israel.


Volgens de Netzah Yehuda Association is het doel van het project dat de politie Haredi veteranen opleidt en stand-by laat staan ​​in ultraorthodoxe steden en buurten in geval van een terreuraanslag.


Reserve majoor Yossi Levy, CEO van de Netzah Yehuda Association, ei bij de lancering: “in de dagen na de terroristische aanslagen in de ultraorthodoxe wijken drong het ineens tot me door. Wij, als instantie die 16.000 ultraorthodoxe legerveteranen begeleidt, kunnen de steden uitrusten met honderden vrijwilligers die kunnen worden gerekruteerd om stand-by pelotons op te zetten die een oplossing zullen bieden voor zwaar ultraorthodoxe gebieden, waar er bijna geen vergunning is wapenhouders.”


Nadat ex-soldaten door de politie zijn opgeleid en van apparatuur zijn voorzien zal een voorlopige pilot voor Magen, 'stand-by eenheden van de gemeenschap' in de ultraorthodoxe wijken van Jeruzalem worden opgezet, aldus de vereniging.

104 weergaven0 opmerkingen
bottom of page