top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Carol Siman Tov, 70: inwoner van Pennsylvania en toegewijde verpleegster. Vermoord door Hamas in kibboets Nir Oz op 7 oktober samen met haar zoon, dochter en 3 kinderen

Carol Siman. Foto via Times of Israel.


Dit is een artikel uit de Times of Israel serie Those Who We Have Lost.


Carol Siman Tov, 70, werd op 7 oktober vermoord door Hamas-terroristen in haar huis in kibboets Nir Oz.


Diezelfde dag werden haar zoon, Johnny Siman Tov, evenals haar schoondochter Tamar en kleinkinderen Shahar, Arbel en Omer allemaal vermoord in hun eigen huis in de kibboets.

Carols geliefde puppy Boxer werd die dag ook door Hamas doodgeschoten, zei haar familie.


Op 19 oktober vond in kibboets Lahav een gezamenlijke begrafenisceremonie plaats voor alle zes leden van de familie.

De familie Kedem Siman Tov, vermoord in hun veilige kamer in kibboets Nir Oz op 7 oktober 2023. Foto Facebook


Carol laat haar drie andere kinderen, Ranae, Koren en Amit, en haar acht overlevende kleinkinderen achter, evenals haar broers en zussen Terri, Trudi en David.


Carol, een gepensioneerde verpleegster, groeide op in Levittown, Pennsylvania, en maakte aliya naar Israël toen ze een 21-jarige pasgetrouwde en jonge moeder was. Haar eerste huwelijk eindigde in een scheiding en ze hertrouwde met Freddy Siman Tov, met wie ze nog drie kinderen kreeg, voordat hij in 1999 plotseling stierf.


Het ministerie van Volksgezondheid prees Carol als een “symbool van veerkracht en onvoorwaardelijke liefde dat generaties kinderen en kleinkinderen verlichtte. Ze hield het goede niet voor zichzelf, ze deelde altijd alles genereus.”


Carol's zus, Terri Peterson, vertelde een plaatselijk nieuwskanaal: "Ze was een geweldige zus, hield van haar kinderen en kleinkinderen."


Terri vertelde de nieuwssite Philly Burbs dat Carol, terwijl ze in Israël was, naar de universiteit ging ‘om haar levenslange droom te vervullen om een ​​geregistreerde verpleegster te worden’, en lokaal in de kibboets werkte.


“Carol had altijd de neiging om te reizen en andere delen van de wereld te zien”, voegde ze eraan toe, en zei dat haar zus haar familieleden in de VS vaak bezocht en “altijd opkwam voor de mensen van wie ze hield.”


Carol's vriend van vijf jaar, Julian Cohen, die de aanval op Nir Oz overleefde, vertelde de iNews- site dat de Siman Tovs “mij verwelkomden in hun familie, we vierden het samen en reisden samen en hielden samen de vrijdagavond Shabbat en we waren een gezin… En wat we verloren hebben is... ongelofelijk.'


Cohen zei dat ‘Carol elf kleinkinderen had, toegewijd aan elk van hen’, en dat het echtpaar een bucketlist had met ‘dingen om te doen en te zien voor het einde’, waaronder wereldwijde reizen, meest recentelijk samen naar Krakau, Polen.


Haar nichtje, Heather Moser, schreef op Facebook over ‘mijn mooie tante Carol’.


“Ze had de beste persoonlijkheid en kon je urenlang aan het lachen maken”, schreef ze. “Ze zal buitengewoon gemist worden.”

307 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page