top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ceremonie ter nagedachtenis van de gevallenen van de Givati ​​​​Brigade


Staf-chef Kohavi. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Donderdag vond de jaarlijkse herdenkingsceremonie plaats ter herdenking voor de 938 gevallenen van de Givatay Brigade. De ceremonie die plaatsvond bij het gedenkteken voor de gevallenen van de Givatay-brigade in de Yoav Citadel werd geleid door de stafchef, luitenant-kolonel Aviv Kochavi, en bijgewoond door de commandant van het Zuidelijk Commando, generaal-majoor Eliezer Toledano, de Commandant van de Steel Design, brigadegeneraal Nadav Lotan, de commandant van de Givatay-brigade, kolonel Eliad Moati, de nabestaanden, evenals commandanten en soldaten van de brigade in het verleden en heden.


"Het eerste wapen in de strijd is niet het wapen of de bom, maar het gevoel van bekwaamheid, paraatheid en geest", verklaarde de stafchef, "In de afgelopen maanden heeft de IDF een verhoogde campagne gevoerd in de IDF als onderdeel van Operatie 'Breaking the Waves' waarbij tientallen terroristen werden gedwarsboomd en vooral - honderden aanslagen werden voorkomen. Met andere woorden, honderden gezinnen blijven hun leven gelukkig houden, en naast de inspanningen die worden geleverd om het terrorisme te dwarsbomen, werken we elke dag aan de terugkeer van de jongens, luitenant Hadar Goldin en sergeant Oron Shaul."


Foto IDF-woordvoerderseenheid


"De missie van de IDF is om de burgers van het land te beschermen," vervolgde hij, "dit brede concept omvat elke dag vele operationele acties, waarbij wijlen Ido Baruch naar hartelust viel. Hij beschermde de burgers van het land. Eitan Baruch beschreef het het beste van alles, Ido's vader: "Overal waar de Joden in de staat Israël wonen, moet een soldaat voor hen op het hek gaan liggen, dat is wat Ido deed. Ik ben erg trots op hem en heb vrede met wat hij deed en waar hij was, ondanks de hoge prijs die ik betaal. Ik kan troost putten uit het feit dat hij er was en de hem opgedragen taak deed. Dit is een zware en moeilijke prijs, maar een prijs die een doel heeft en betekenis - een veilig leven in dit land, ik groet Ido en ik groet zijn ouders en daarom - lieve familie.


"Ik sta hier voor de laatste keer voor u als bevelhebber van het leger", besloot de stafchef, "ik heb jarenlang samen met de brigadejagers gevochten, ik vertrouw u, waardeer u en dank u voor een periode van dienst samen. Samen hebben we gevochten en samen hebben we soldaten en commandanten verloren, de bereidheid en toewijding van uw zonen en dochters, en uw standvastigheid en adel, zijn een les en gids voor gedrag, waarden en zionisme. Moge de herinnering aan de gevallenen gezegend worden."

Foto IDF-woordvoerderseenheid


"Beste families, tijdens onze jarenlange dienst in de IDF hebben we veel geleerd van de erfenis van uw dierbaren", aldus brigadegeneraal Givati, "een lange traditie van broederschap van krijgers, toewijding aan de missie, die zo kenmerkend is voor de Givati ​​​​Brigade-jagers al generaties lang. Het verhaal van de gevallenen en het huis waar ze vandaan kwamen, Het is het verhaal van de Givati ​​​​Brigade. Het is een verhaal van thuisonderwijs, gebaseerd op de waarden van geven, donatie, vrijwilligerswerk en opoffering voor het algemeen welzijn. Zo ook het verhaal van wijlen sergeant. Het vervullen van zijn plicht.


Beste families, de hele Givati-brigade, uit het hele land, is bij jullie - het Sabar-bataljon uit Hebron, het Rotem Bataljon uit Avivim, het Shaked Battalion uit Mahar Dov en de Givati ​​Patrol uit Nablus. Iedereen knuffelt van ver, maar heel dicht bij het hart.

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page