top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ceremonie voor de President's Excellency Award voor 120 uitmuntende soldaten


Foto IDF-woordvoerder


Woensdag vond de ceremonie voor de President's Excellency Award plaats in de President's Residence in Jeruzalem. Tijdens de ceremonie reikte de president van de staat Israël, de heer Isaac Herzog, certificaten en spelden uit aan 120 uitmuntende soldaten en officieren van verschillende IDF-eenheden.


Foto IDF-woordvoerder


De honorees werden gekozen voor de President's Excellency Award omdat ze streefden naar excellentie, blijk gaven van toewijding, professionaliteit en verantwoordelijkheid toonden en uitgebreid werkten op een manier die een voorbeeld was voor de IDF als geheel.


Elke ontvanger krijgt ook een studiebeurs voor een academische graad na hun ontslag uit de IDF.


Onder de 120 die de President's Excellency Award ontvingen, waren er 67 mannen en 53 vrouwen, van wie er 19 als officier dienen.


Foto IDF-woordvoerder


De ceremonie werd gehouden in aanwezigheid van de president van de staat Israël, de heer Isaac Herzog, de premier van Israël, de heer Benjamin Netanyahu, de minister van defensie van Israël, de heer Yoav Gallant en met deelname van de chef van de generale staf. , LTG Herzi Halevi, extra leden van de generale staf en de families van de prijswinnaars.


Foto IDF-woordvoerder


President van Israël, de heer Isaac Herzog:

“Uitstekende soldaten en dierbare families: namens de hele natie wil ik je vertellen: ik ben trots op je en goed gedaan! Zelfs vandaag de dag mogen we niet vergeten dat het spectaculaire Israëlische mozaïek, dat bestaat uit vele stemmen, meningen en perspectieven, geen zwakte is. De wonderbaarlijke diversiteit van Israël omvat joden, moslims, christenen, druzen en Circassiërs, religieus, seculier, traditioneel en ultraorthodox, veteranen en immigranten, van elke levensstijl, dit is onze unieke kracht en ons wonder. Jullie, de 120 honorees op dit podium, zijn 120 uitstekende voorbeelden van licht en hoop. De IDF is het leger van het volk.

Blijf streven en slagen, fijne Onafhankelijkheidsdag!"Chef van de generale staf, LTG Herzi Halevi:

"Dit jaar viert de IDF zijn 75e verjaardag. Ik denk dat we terug moeten kijken en twee dingen moeten noteren. Ten eerste is de baanbrekende beslissing om de IDF op te richten. Als het volksleger dient iedereen. En het is waar, er is een voortdurende discussie vanaf de oprichting van de staat Israël over wat het voor iedereen betekent om te dienen - maar wat belangrijk is, is dat de IDF zoveel mogelijk delen van de Israëlische samenleving erin wil integreren. De centrale missie van de IDF. De IDF beschermt Israël en zijn burgers. Maar net zo belangrijk, het is sociaal zeer cruciaal. Het verbindt elk deel van de natie en versterkt ons waar nodig."

82 weergaven0 opmerkingen
bottom of page