top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Certificaat van uitmuntendheid uitgereikt aan ouders van onlangs vermoorde sergeant Hillel Menachem


Foto IDF-woordvoerder


De ceremonie voor het in ontvangst nemen van certificaten van uitmuntendheid voor de medewerkers van de Ashdod basis van de Sea Arm vond maandagavond plaats ter gelegenheid van '75 jaar onafhankelijkheid voor de staat Israël'. Een van de opvallendste is een certificaat voor IDF-sergeant Hillel Menachem Yaniv, die ongeveer twee weken geleden samen met zijn broer, Yigal Yaakov Yaniv in Huwara werd vermoord door een terrorist.


Wijlen Hillel diende in de functie van plaatsvervangend commandant van het "Devora" schip, in het 916e reguliere veiligheidssquadron, op de Ha'i-basis in Ashdod. Wijlen Hillel nam deel aan de loop van de Hesder Yeshiva's en beëindigde zijn militaire dienst slechts ongeveer een week voor de terreuraanval.


In zijn morele karakter en de manier waarop hij zijn taken vervulde, stelde wijlen Hillel een voorbeeld van uitmuntendheid voor zijn soldaten en collega's, en om die reden werd besloten hem een ​​paar weken voor zijn val als uitmuntend te selecteren.


De leden van de familie van Hillel kwamen vanavond naar de ceremonie en ontvingen van de commandant van de Ashdod-basis, kolonel Eli Sohulitsky, het certificaat op naam van hun zoon.


Foto IDF-woordvoerder


"We zijn in een feestelijke gebeurtenis, maar in de staat Israël wordt verdriet soms vermengd met vreugde", zei de commandant van de Ashdod-basis, kolonel Eli Sohulitsky. Wijlen Hillel werd samen met zijn broer Yiga gedood bij de terreuraanslag in Huwara. Hillel verliet de IDF een week eerder en werd gekozen om uit te blinken in de Ashdod arena nog voordat hij werd vermoord. We besloten, hoewel hij zijn rol in de vloot had beëindigd, hem de erepenning te geven omdat hij een speciaal persoon was, een model van het landschap van zijn vaderland.'76 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page