top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Chef-staf aan Noordgrens: “We zijn in een zeer sterke paraatheid in het noorden en concentreren ons op de strijd tegen Hamas"

Foto IDF woordvoerder


Woensdag hield de chef van de generale staf een situatiebeoordeling aan de noordgrens met de bevelvoerend officier van het Noordelijk Commando, MG Ori Gordin, en de bevelvoerend officier van de 210e divisie, BG Zion Ratzon, samen met de brigade en bataljonscommandanten van de reserve-eenheden die de sector bewaken.Onderstaand is de volledige verklaring van de Chef van de Generale Staf:


“Gebaseerd op mijn indrukken bevinden we ons in een zeer hoge staat van paraatheid in het Noorden. Ik kom hier vaak. Ik denk dat onze paraatheid op zijn hoogtepunt is. Er is veel van expertise, grote capaciteiten en een hoog moreel. We zijn in alle sectoren in zeer hoge staat van paraatheid en we concentreren ons momenteel op de strijd tegen Hamas. Deze oorlog begon op een moeilijk punt. Ik denk dat we er de vorige keer over gesproken hebben, we hebben gewonnen' Ik ga daar nu niet verder op in.


Maar het creëert in deze zeer moeilijke omstandigheden ook een kans om een zeer significante verandering in de situatie teweeg te brengen. In het zuiden, in het noorden, en in termen van algemene regionale stabiliteit. In de eerste plaats kijken we In de toekomst gaan we onze routinematige verdedigingsmaatregelen veranderen, we zullen in ieder geval het komende jaar meer soldaten aan de grenzen hebben, en we zullen iets veel sterkers bereiken. Want deze gebeurtenis, hoe moeilijk deze ook is, en we zullen praat er nog veel meer over – we hadden het kunnen weten, we hadden het niet kunnen weten – het kan zich niet herhalen, zoveel is zeker. En we moeten op deze kwestie een heel krachtig antwoord geven. Ik zeg je: bij onze beslissingen weet ik dat er een getrainde, voorbereide en parate strijdmacht is, met veel pit. En daar gaan we mee, dat is onze zekerheid, we hebben niets sterkers dan dat. Dat is het beste."

342 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page