top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Chef-staf in het Shifa-ziekenhuis: Met deze operatie bereiken we twee dingen, het aanvallen van de Hamas-leiding en het onder druk zetten van de onderhandelingen

Foto IDF woordvoerder


Woensdag heeft de chef van de generale staf, LTG Herzi Halevi, een situatieanalyse uitgevoerd in het Shifa-ziekenhuis in de noordelijke Gazastrook, samen met de commandant van het Zuidelijk Commando, MG Yaron Finkelman, de commandant van de 162e Divisie, BG Itzik Cohen, de commandant van Shayetet 13, kapitein A', en andere commandanten.


Na deze situatiebeoordeling toerde de chef van de generale staf langs de grens met Libanon met de bevelvoerend officier van het Noordelijk Commando, MG Ori Gordin, de bevelvoerend officier van de 91e divisie, BG Shay Kalper, en de bevelvoerend officier van de 36e divisie, BG. Dado Bar Kalifa, waar hij een gesprek had met commandanten en soldaten van de Golani Brigade die uit de gevechten in Gaza waren gekomen en nu in het noorden zijn ingezet.

Foto IDF woordvoerder


Hieronder volgen de volledige opmerkingen van de chef van de generale staf:

“Tot nu toe zijn de resultaten goed, maar kijk, we richten ons op de leiders, zoals Marwan Issa en de arrestatie van hoge agenten. Dit is heel erg belangrijk voor het uitoefenen van druk op Hamas, het is ook heel belangrijk om de onderhandelingen onder druk te zetten, en we dienen hier twee doelen: een zware aanval op Hamas, het ontmantelen van Hamas, het doden van de militaire leiding van Hamas, het aanvallen van de civiele leiding, het aanvallen van de agenten. gecontroleerd worden, en we oefenen ook druk uit op de onderhandelingen. We zijn hier gekomen om veel agenten te arresteren, met de nadruk op hogere agenten, en om degenen die vechten te doden. We geven de voorkeur aan gevangenen, het zijn belangrijke kaarten, voor ondervragingen begrijp je dit ", om iedereen te doden die vecht. Tot nu toe is de uitvoering van de missie erg goed. De werkwijze, zeg ik je, vanaf het begin hebben we het gehad over het element van verrassingsoperaties, en hier misschien wel het beste voorbeeld tot nu toe gebruik ervan. Een verrassende aankomst op een plek waar Hamas naar terugkeerde, veranderde het in een centrum van activiteit, een commando- en controlecentrum, dat van binnenuit opereerde en van binnenuit een poging beheerde om de noordelijke Strip onder controle te krijgen. En dan werkelijk een verrassende aankomst in slechts enkele minuten, goede afsluiting, intrede van krachten. Kijk, deelname aan gevechten in een ziekenhuiscomplex, teams, patiënten, degenen die onderdak zoeken. Al deze dingen bij elkaar, met het beschieten hier van ongeveer 20 terroristen die bij binnenkomst werden gedood. Het niveau van gevechts- en missieprestaties in de eerste fase is heel erg hoog."

284 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page