top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Chocoladeschilfers gezoet met een suiker reductie van 50%


Foto door Anton op Unsplash


Incredo Sugar van het Israëlische food-tech bedrijf DouxMatok is het belangrijkste ingrediënt in Blommer Chocolate Company's chips met een verlaagd suikergehalte in chocoladesmaak die naar verpakte consumentengoederen in Noord-Amerika komen.


Incredo Sugar is gemaakt van echte rietsuiker, maar zorgt voor een suikerreductie tot 50 procent door middel van een gepatenteerde technologie voor smaakafgifte die de perceptie van zoetheid op de smaakreceptoren verbetert.


Blommer is de grootste cacaoverwerker en leverancier van ingrediëntenchocolade in Noord-Amerika.


"We hebben lange tijd gewerkt aan het aanbieden van chocolade met verlaagd suikergehalte, en toen we met Incredo Sugar begonnen te werken, wisten we dat het een succes zou worden", zegt David Meggs, Chief Operating Officer bij Blommer Chocolate Company tegen ISRAEL21C.


“Tot nu toe hebben we alleen producten met een suikerarm of suikervrij product kunnen aanbieden, zonder voldoende aanbod voor chocolade met een verlaagd suikergehalte die voldoet aan onze hoge smaak- en zoetheidsverwachtingen. We zijn ervan overtuigd dat onze samenwerking met DouxMatok de ruimte zal vergroten en we zijn verheugd om dit nieuwe aanbod aan ons netwerk van klanten te introduceren.”


De nieuwe chip met chocoladesmaak in Blommer's beter-voor-je Discovery-lijn heeft 50% minder suiker, minder calorieën en meer vezels in vergelijking met traditionele chocoladeschilfers met volle suiker.


In april 2021 lanceerde DouxMatok zijn eerste product, limited edition Incredo Spreads in twee smaken, via shop.incredosugar.com.


"We zijn verheugd om onze oplossing voor suikerreductie aan te bieden aan Blommer's uitgebreide netwerk van CPG-klanten, wat nieuwe innovaties en opwindende nieuwe productmogelijkheden mogelijk zal maken in het hele spectrum van de zoetwaren-, bak- en zuivelindustrie", aldus DouxMatok's CEO, Ari Melamud.
52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page