top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

COGAT zet de overdracht van hulp vanuit de haven van Ashdod voor

De inhoud van meer dan 700 vrachtwagens voor humanitaire hulp aan de Gaza-kant staat op terrein VN om te worden uitgedeeld. Foto IDF woordvoerder


Deze week heeft de IDF, via de Coördinator van Regeringsactiviteiten in de Territories Unit (COGAT), haar dagelijkse inspanningen voortgezet om de overdracht van honderden vrachtwagens met voedselvoorraden en humanitaire hulp aan burgers in de Gazastrook te vergemakkelijken.


Dienovereenkomstig reden gisteren (donderdag) 276 vrachtwagens met humanitaire hulp via de grensovergangen Kerem Shalom en Nitzana naar de Gazastrook, na grondige veiligheidscontroles te hebben ondergaan. Daarnaast werden gisteren (donderdag) 144 voedselpakketten naar distributiepunten in de Gazastrook gedropt.


Ondertussen blijft de inhoud van meer dan 700 vrachtwagens voor humanitaire hulp aan de Gaza-kant van de grensovergang Kerem Shalom staan, na grondige veiligheidsinspecties te hebben ondergaan, en wacht om te worden verzameld en uitgedeeld door VN-agentschappen onder de burgers van de Gazastrook.


Bovendien werden gisteravond, als onderdeel van de versterking van de hulpcorridors in het noorden, 100 vrachtwagens overgebracht van het zuiden naar het noorden van de Gazastrook. Onder hen kwamen zes vrachtwagens via de noordelijke Cossing de Gazastrook binnen nadat ze veiligheidsinspecties hadden ondergaan door veiligheidstroepen bij de Kerem Shalom-overgang en werden vergezeld door IDF-soldaten.


In overeenstemming met de regeringsrichtlijn zijn donderdag negen extra vrachtwagens met meel van het Wereldvoedselprogramma (WFP) vanuit de haven van Ashdod de Gazastrook binnengebracht.


Bovendien coördineerde de IDF afgelopen woensdag de binnenkomst van 17 vrachtwagens met humanitaire hulp via de Noordelijke Poort als onderdeel van een hulpkonvooi naar het Jordaanse ziekenhuis om het ziekenhuispersoneel te wisselen en voedselvoorraden, water en medische apparatuur te leveren ter ondersteuning van de lopende operaties van het ziekenhuis.


De IDF zal haar inspanningen voortzetten om humanitaire hulp de Gazastrook binnen te laten komen over land, door de lucht en over zee, in overeenstemming met het internationaal recht.

319 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page