top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Colombia vraagt KKL-JNF om hulp bij ambitieus plan om CO2-uitstoot te verminderen


President Iván Duque Márquez met de KKL-JNF delegatie. Foto Bruno Sharvit, KKL-JNF


Na een ceremonie voor het planten van bomen in het bos van Jeruzalem en ontmoetingen met Keren Kayemeth LeIsrael (KKL)-Jewish National Fund (JNF) functionarissen dinsdag, beëindigde een delegatie bestaande uit hoge ministers en zakenlieden uit Colombia, onder leiding van de Colombiaanse president Iván Duque Márquez, een driedaags bezoek aan Israël.


Na een ambitieus plan voor de vermindering van de CO2-uitstoot, opgesteld door de Colombiaanse minister van Milieu en Duurzame Ontwikkeling, de heer Carlos Eduardo Correa, ontmoette de delegatie hoge vertegenwoordigers van KKL-JNF, Israëls grootste milieuorganisatie en bosbouwdienst. De minister had een ontmoeting met de hoofdwetenschapper van KKL-JNF, Dr. Doron Markel, vice-voorzitter, de heer Hernan Felman, Chief Development Officer, Ronnie Vinnikov, vertegenwoordigers van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken en meer.


De twee partijen kwamen overeen om op een aantal gebieden samen te werken, waaronder: de ondertekening van een MOU met betrekking tot wateronderzoek, bosbouwtechnologieën en milieuonderzoek, samenwerking met 2 Colombiaanse milieuonderzoeksinstituten, kennisoverdracht over het planten van bomen om Colombia te helpen zijn doel van 150 aanplant te bereiken miljoen bomen binnen 2 jaar, hergebruik en hergebruik van water, en milieueducatie voor toekomstige generaties.


President Iván Duque Márquez zei: "Het is een eer voor ons om in het Grove of Nations bos te zijn, in dit gebied, gewijd aan het leven. Een boom planten is een eerbetoon aan het leven - elke dag. Vandaag kwamen we om een ​​boom te planten boom in de naam van het hele Colombiaanse volk, als eerbetoon aan onze broederschap met het volk van Israël. Een volk dat sinds hun vroege dagen heeft gevochten voor hun voortbestaan, heeft gevochten om te groeien en te bloeien".


"Ondanks dat het een heel klein land is, heeft Israël is een zeer belangrijke speler in de internationale gemeenschap geworden, met een enorm vermogen tot innovatie en creativiteit, waardoor het ook een technologische kracht is. Dit is ook een kans om dit punt in onze relatie te vieren - waarin we misschien het dichtst bij zijn we' Vandaag hier komen om een ​​boom te planten is ook een eerbetoon aan de hele Joodse gemeenschap in ons land, die door de jaren heen een enorme bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van Colombia en een duidelijk voorbeeld is geworden van wat een immigrantengemeenschap kan bereiken vooravond wanneer ze met open armen worden ontvangen," aldus de president.


President Iván Duque Márquez ontvangt zijn boom certificaat. Foto Bruno Sharvit, KKL-JNF


De vice-voorzitter van KKL-JNF, de heer Hernan Felman: "Het is een grote eer voor KKL-JNF en voor mij persoonlijk om de president van Colombia in onze Grove of Nations te hebben. Deze eer wordt nog versterkt door het feit dat de president niet alleen bezoeken een van onze bossen, maar draagt ​​zelf bij aan de voortzetting van de bossen. Deze boom die u vandaag plant, zal voor altijd onder uw naam blijven staan ​​en zal bloeien in Jeruzalem. Ik wil ook de hoop uitspreken dat dit bezoek van de geachte voorzitter bijdragen aan het versterken van de bestaande betrekkingen tussen Colombia en de staat Israël, en dat de twee elkaar ondanks de grote afstand en culturele verschillen nog veel te bieden hebben."

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page