top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Commandant van CENTCOM neemt deel aan een situatiebeoordeling van de jaarlijkse oefening "Firm Hand"


Foto IDF-woordvoerder


Dinsdag landde de commandant van het US Central Command (CENTCOM) generaal Michael E. Kurilla in Israël voor een bezoek als onderdeel van de IDF's generale stafoefening "Firm Hand".

Het bezoek van generaal Kurilla duurt drie dagen en begon in eenheid 504, de HUMINT-eenheid (menselijke inlichtingendienst) van het inlichtingendirectoraat (J2) van de IDF. Tijdens het bezoek kreeg de generaal de laatste activiteiten van de eenheid te zien, evenals de veranderingen en ontwikkelingen op het gebied van HUMINT en de plannen voor de voortzetting van de activiteiten van de eenheid. Daarna leidde de chef van de generale staf, LTG Herzi Halevi, een operationeel panel waarin de hogere commandanten de samenwerking tussen de IDF en de Amerikaanse strijdkrachten, de versterking van gezamenlijke operationele capaciteiten, het verdere ontwerp van professionele plannen en operationele coördinatie bespraken.

Foto IDF-woordvoerder

Generaal Kurilla nam deel aan een situationele beoordeling die plaatsvond in het operatiecentrum van de generale staf, als onderdeel van de generale stafoefening "Firm Hand". Onder de zaken die in de situationele beoordeling werden gepresenteerd, waren de manier waarop de oefening de paraatheid van de IDF test voor een campagne in meerdere arena's tegelijk, innovatieve gevechtsmethoden en aangepaste militaire capaciteiten met de nadruk op het operationele partnerschap met de Amerikaanse strijdkrachten. Bovendien hielden de IDF-chef van de generale staf en de commandant van US CENTCOM een privé-professionele bijeenkomst. De Amerikaanse strijdkrachten en de IDF zullen hun operationele relatie blijven versterken met een wederzijdse inzet voor het handhaven van de regionale veiligheid.

65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page