top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Commandant van het Noordelijk Commando: "Ons doel is de veiligheidssituatie te veranderen opdat bewoners veilig terug kunnen keren"

Foto IDF woordvoerder


De commandant van het Noordelijk Commando, MG Ori Gordin, had vandaag (vrijdag) een ontmoeting met de hoofden van de geëvacueerde raden in het noorden. De bijeenkomst vond plaats op het commandohoofdkwartier en omvatte een gesprek met de hoofden van de plaatselijke raden.


Daarnaast werd een samenvatting gepresenteerd van de inlichtingen- en operationele situatiebeoordeling, de operaties van het commando tijdens de oorlog en de processen van het versnellen van de paraatheid voor voortdurende gevechten in de noordelijke sector.


MG Gordin benadrukte tegenover de hoofden van de raden dat deze bijeenkomsten een integraal onderdeel zijn van het voeren van de oorlog en dat de verbinding tussen de IDF en de lokale leiding van groot belang is voor de operaties van het commando tijdens oorlog.


Commandant van het Noordelijk Commando, MG Ori Gordin:

“Ons doel is om de veiligheidssituatie in het noorden te veranderen op een manier die ons in staat stelt de bewoners veilig naar huis terug te laten keren. We zijn vastbesloten om de veiligheidsrealiteit die tegenwoordig al aan het veranderen is, te veranderen en ons te blijven voorbereiden op een uitbreiding van de oorlog en het offensief gaan - dat is onze missie. We zullen doorgaan met het voeren van de defensieve strijd, het aanvallen van Hezbollah en het ontkennen van haar capaciteiten. Onze missie is het beschermen van de inwoners en gemeenschappen van het noorden. De manier waarop wij opereren en van plan zijn door te gaan, is partnerschap, volledig partnerschap met u en de bewoners. De bewoners van het noorden geven ons de kracht om door te gaan, zij zijn de wind in de rug die ons in staat stelt de prestaties te bereiken die we tot nu toe hebben bereikt in het noorden."

245 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page