top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Commandant van het Zuidelijk Commando roemt de spirit van de soldaten "vechten in hart terreur"


Screenshot.


“Een maand geleden heeft Hamas ons tijdens een moorddadige en schokkende aanval aangevallen en ons ernstig verwond. Op die verschrikkelijke dag hebben we gefaald in onze missie, zo begon generaal-majoor Yaron Finkelman zijn persverklaring.


Deze moeilijke gebeurtenissen zijn in ons gebrand. Diep in mij gebrand, en zijn ze nog steeds. Sinds de oorlog zijn de doelstellingen duidelijk geweest: de ontmanteling van de terroristische organisatie Hamas en het scheppen van voorwaarden voor de terugkeer van de ontvoerden naar huis.


Dit is een maand van dagen waarin het Zuidelijk Commando non-stop heeft gevochten in de Gazastrook, vanuit de lucht, vanaf de zee en tijdens een belangrijke manoeuvre te land. Onze acties raken de kern van de capaciteiten van Hamas. We hebben tientallen commandanten geëlimineerd, veel tunnels blootgelegd en we beschadigen de vijand ernstig. We opereren in een uitstekende combinatie van wapens met alle IDF-, inlichtingen-, lucht-, zee- en algemene veiligheidsdiensten. Voor onze ogen voortdurend de ontvoerden die door Hamas gevangen worden gehouden; hun terugkeer is een kompas voor ons. In deze oorlog ontmoet ik op het slagveld mannen en vrouwen, gewone en reserve, officieren en soldaten uit alle lagen van de Israëlische samenleving.


Aan hun hoofd, altijd voorop, leiden de commandanten. In alle commandanten herken ik de moed, het streven naar contact, de broederschap van de krijgers en vooral het vasthouden aan de missie en het streven naar de overwinning. Zelfs in deze generatie strijders en commandanten pulseert de geest van een leger. Zoals ik al zei, sinds we in de aanval gingen, is deze generatie de generatie van de overwinning. We vechten ook tijdens deze uren, in de belangrijkste centra van de Gazastrook. Dat is waar ik nu heen ga.


Voor het eerst in de afgelopen decennia vecht de IDF in het hart van Gaza-stad, in het hart van het terrorisme. Dit is een complexe en moeilijke oorlog en er zijn helaas ook prijzen aan verbonden. Elke dag en elk uur doden de strijdkrachten terroristen, leggen tunnels bloot, vernietigen wapens en blijven voorwaarts roeien naar de concentraties van de vijand. Wij gaan met al onze kracht door, met als doel de afschuwelijke Hamas-organisatie te verslaan. Onze strijdlust streven en ontvangen wij van de kracht van het volk Israël. We zullen niet rusten, we zullen niet stoppen, we zullen niet zwijgen totdat we onze missie hebben vervuld. tot de overwinning".


Vragen en antwoorden Vraag: Heeft u de intentie om zelf de tunnels in te gaan en daar te vechten, of anders te komen totdat de terroristen om middernacht naar buiten komen en vechten? A: Onze operationele doelen en doelstellingen zijn zeer duidelijk en zeer gedefinieerd. Uiteraard zal ik ze niet opsommen, ik vind alleen de gelegenheid om nogmaals te zeggen tegen alle mensen in Gaza, degenen die zich ten noorden van de Gaza-rivier bevinden, die vanuit het zuiden van de Gaza-rivier naar het zuiden gaan. We hebben het vanaf de eerste dag gezegd en ik herhaal onze richtlijnen zelfs nu nog.

Vraag: De afgelopen dagen hebben we twaalf nieuwsberichten gepubliceerd die agenten tegen de inwoners van Otef hebben gezegd: we hopen te sterven op het slagveld in Gaza, omdat we ons schamen dat we jullie in de steek hebben gelaten. Toch sterven we van schaamte. We zullen tenminste sterven als we proberen het u goed te vertellen en uw vertrouwen te herstellen. Ik verwijs u graag naar deze zaken.

A: Ik houd echt van mijn officieren en ondergeschikten, waardeer ze enorm en ben erg trots op ze. Ik kijk nu niet terug, ik kijk alleen maar vooruit. En we zijn allemaal maar op één ding gefocust. Al onze aandacht, al onze energie en al onze kracht is gericht op het aanvallen van Hamas en het verslaan ervan.

Vraag: U definieerde deze generatie als een bal van overwinning. Het is niet alleen dat hij wil winnen; er zijn heel duidelijke en positieve geesten aan de oppervlakte, maar op de achtergrond horen we het politieke echelon, inclusief internationale functionarissen, over het verkorten van de duur van de gevechten, over de mogelijkheid dat deze gevechten ingekort voor het einde van de missie. Wat is uw boodschap aan de commandanten? zowel regulier als reserve.

A: De missie is duidelijk: het ontmantelen van de Hamas-organisatie. Het zal tijd vergen en we zullen doorgaan en vechten totdat we het over een lange periode bereiken, op verschillende manieren, op verschillende manieren waar we ons nu al aan voorbereiden en aan werken. totdat we de taak hebben voltooid. Onze doelen en doelstellingen zijn heel duidelijk. We maken vooruitgang in het juiste tempo, in het juiste operationele tempo, en we zullen dit in de toekomst altijd op deze manier blijven doen.329 weergaven1 opmerking

1 commento


HansLa23+
07 nov 2023

Moedig en nodig

Mi piace
bottom of page