top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Commentaar minister van Defensie Gantz na aanschaf 4 tankervliegtuigen


Foto US Central Command, Sgt. John Onuoha


Na het bekendmaken van de aanschaf van vier tankervliegtuigen voor de luchtmacht, gaf minister van Defensie Gantz het onderstaande commentaar.


“Ik wil het Amerikaanse ministerie van Defensie bedanken voor het goedkeuren van de belangrijke overeenkomst voor de levering van brandstoftankers aan Israël. Ik ben twee jaar geleden begonnen met het promoten van deze overeenkomst, die de versnelde implementatie van het Amerikaanse FMF omvat, in samenwerking met de ministeries van Financiën en Justitie.


Dit essentiële initiatief zal worden gelanceerd nadat het Israëlische Ministerie van Defensie de overeenkomst met het Amerikaanse Ministerie van Defensie zal ondertekenen. De bijtankende vliegtuigen die worden gekocht, samen met de aanschaf van het F-35 squadron, helikopters, onderzeeërs en geavanceerde munitie, zullen de IDF in staat stellen om veiligheidsuitdagingen dichtbij en veraf het hoofd te bieden. Dit is het zoveelste bewijs van de krachtige alliantie en strategische banden tussen de defensie-instellingen en regeringen van Israël en de Verenigde Staten.”117 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page