top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Commentaar van First Lady Michal Herzog op het laatste rapport over seksueel geweld door Hamas

Foto Maayan Toaf / GPO


De Israëlische First Lady Michal Herzog sprak vandaag, donderdag, over het belang van een nieuw rapport van de Association of Rape Crisis Centers in Israel (ARCCI), waarin bewijsmateriaal en getuigenissen worden verzameld van het wijdverbreide en systematische gebruik van verkrachting en gender gerelateerd seksueel geweld gepleegd door Hamas op en sinds 7 oktober.

 

Haar opmerkingen kwamen tijdens een ontmoeting met faculteitsleden en studenten van de UCLA, die Israël bezochten om solidariteit te tonen met het Israëlische volk, en om te spreken over de diep vijandige sfeer jegens Joden en Israël op Amerikaanse campussen.

 

Tijdens de bijeenkomst sprak de First Lady over het onlangs gepubliceerde rapport van de ARCCI en over haar voortdurende inspanningen om de kwestie van de gender gerelateerde misdaden begaan door Hamas aan de orde te stellen.

 

Ze merkte op: “Ik heb over de hele wereld gepleit voor de kwestie van het gender gerelateerd geweld van 7 oktober. Wij, Israëlische vrouwen, Joodse vrouwen, voelden ons verraden door de oorverdovende stilte van de mensenrechtenorganisaties en vrouwenrechtenorganisaties over de hele wereld. ", die op geen enkele manier of in een kader reageerde op de wreedheden van 7 oktober. Ons werd altijd gevraagd: waar is het bewijs, laat ons bewijs zien. Op basis van ervaringen uit het verleden weten we dat we eerst en vooral de slachtoffers en overlevenden moeten geloven. De eerste stap is het geloven van de vrouwen. Bovendien is er voldoende bewijs: helaas hebben we allemaal gekeken en zijn we er getuige van geweest. Dit was een schokkend gefotografeerde en vastgelegde reeks gebeurtenissen. De wreedheden werden getoond en met vreugde gepronkt door de mensen die er daadwerkelijk aan deelnamen bij deze verschrikkelijke aanval."

 

De First Lady benadrukte: “Gisteren is er een rapport, het eerste schriftelijke rapport, gepubliceerd door de Association of Rape Crisis Centers in Israel. Het is een rapport van veertig pagina’s, een hartverscheurend rapport, dat in detail het gender gerelateerd geweld beschrijft, de getuigen, het bewijsmateriaal. Ik ben zo blij dat ze het hebben samengesteld, zodat de wereld het kan lezen en zodat organisaties als UN Women kunnen begrijpen wat er werkelijk is gebeurd. Ik hoop dat met de steun van dergelijke rapporten en bewijsmateriaal van zeer moedige mensen, vooral getuigen en zeer moedige vrouwen uit het Israëlische maatschappelijk middenveld en van over de hele wereld die vechten om deze boodschap aan de wereld te brengen, zullen we de naald bewegen zodat de wereld begrijpt wat er is gebeurd."

 

435 weergaven2 opmerkingen

2件のコメント


Willem Schraal
Willem Schraal
2月22日

Al zouden de daders getuigen dat zij het werkelijk zijn, dan nog zal de hele wereld zeggen wat een aanstellerij van die Joden. Wat zullen ze schreewen als Hij komt op de wolken des Hemels om te te richten in gerechtigheid. Zouden er bergen, holen en tunels genoeg zijn om te verbergen?

いいね!
P Bakker
P Bakker
2月22日
返信先

Wat een wereld leven we in alle leugens worden tot waarheid verheven de vn veiligheidsraad de eu allemaal vergiftigd door de leugens van de monsters

いいね!
bottom of page