top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Composteerbaar schoenmateriaal wint Green Product Award in Berlijn


Balena's composteerbare glijbanen. Foto met dank aan Green Future Club via ISRAEL21C


De Israëlische materiaalwetenschappelijke startup Balena, wiens composteerbare, biologisch afbreekbare thermoplastische BioCir 's werelds eerste volledig composteerbare en biologisch afbreekbare flexibele materiaal is voor modeartikelen zoals schoenen, won een Green Product Award in de modecategorie van de Green Future Club tijdens een ceremonie in Berlijn.


Het internationale awardprogramma, nu in zijn 10e jaar, erkent producten en diensten op het gebied van duurzaamheid, innovatie en design. Deelnemers werden geselecteerd uit 40 landen en in 1.300 inzendingen die werken aan het vormgeven van een duurzamere toekomst.


Opgericht in 2020 met kantoren in Tel Aviv en Milaan, is het bedrijfsmodel van Balena gebaseerd op partnerschappen met consumentengoederenbedrijven die volledig composteerbare producten willen maken met behulp van de materialen van Balena.


Balena heeft ook een volledig circulair systeem geïntroduceerd - BioCycling - dat de verwijdering en volledige biologische afbraak van BioCir producten in een industriële compostomgeving vergemakkelijkt.


Balena's display op de Green Product Awards in maart 2023 in Berlijn. Foto met dank aan Balena via ISRAEL21C


Yael Joyce Vantu, Balena's adviseur voor inkoop- en ontwerpstrategie, was eerder een schoenenontwerper voor Roberto Cavalli en werd onlangs gekozen als een van de 200 opkomende ontwerpers van Vogue-talent.


"We zijn vereerd om erkend te worden als leider op het gebied van duurzaamheid in de mode-industrie door de Green Product Award," zei David Roubach, oprichter en CEO van Balena tegen ISRAEL21C.


"We helpen een echt circulaire economie te bevorderen met verantwoorde end-of-life-oplossingen voor consumentenproducten en deze prijs erkent ons werk om duurzame plastic alternatieven voor mode te creëren. We hopen dat ons BioCir-materiaal de wereld laat zien dat er een echt alternatief is: mode kan fantastisch, functioneel en milieuvriendelijk zijn."39 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page