top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Coronacijfers om middernacht: nog 163 mensen in het ziekenhuis; 6.869 besmet


Ter illustratie. Foto Steven Cornfield in Unsplash


Uit de cijfers van het ministerie van Volksgezondheid in Israël blijkt dat het aantal met Covid-19 besmette personen toeneemt terwijl het aantal ziekenhuispatiënten afneemt. Ondertussen heeft Israël de grenzen gesloten voor reizigers uit Zuid-Afrika, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambique, Namibië en Eswatini na ontdekking van de nieuwe gevaarlijke Covid-19 variant B.1.1.529.


Israëli's die uit die landen terugkeren moeten verplicht 7 dagen in een quarantainehotel. Inmiddels is bij 3 personen deze gevaarlijke variant vastgesteld.


Om middernacht waren er 83.890 mensen op Covid -19 getest waarbij 543 (0,70%) besmet bleken te zijn. Het totaal aantal viruspatiënten staat nu op 6.869 van wie 845% niet is gevaccineerd.


In de ziekenhuizen liggen opnieuw minder virus patiënten, 163, van wie er 120 als ernstig ziek worden beschouwd met 77 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Het dodental staat nu 8.182 nadat opnieuw 4 coronapatiënten aan het virus zijn bezweken.


In verband met de gevaarlijke virusvariant zullen terugkerende Israëli's, inclusief degenen die volledig gevaccineerd zijn, uit een van de landen die nu als "rood" worden beschouwd, een week lang in een staatshotel worden geïsoleerd en zullen pas worden vrijgelaten na ontvangst van twee negatieve PCR-virustests, zei premier Bennett in een verklaring. Terugkeerders die weigeren zich te laten testen, moeten zich twee weken isoleren in een door de staat beheerd quarantainehotel, aldus de verklaring.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd:

51 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page