top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Coronakabinet: "beperkingen op groepen in gesloten ruimten worden verlengd"


Screenshot YouTube


Niet afwachten, maar meteen actie ondernemen, dat is wat het coronakabinet dinsdagavond heeft besloten nu de dagelijkse nieuwe besmettingen in Israël weer oplopen. De geldende beperkingen op groepen in gesloten ruimten zal worden verlengd, waarbij werd gezegd dat er tijdens Chanoeka nieuwe beperkingen zullen gelden.


Kinderen zijn goed voor 50% van de dagelijkse besmettingen, terwijl van de overige viruspatiënten 80% niet is gevaccineerd.


Het gezondheidspanel van experts dat de Israëlische regering adviseert, is van mening dat er een nieuwe COVID-golf op komst is in het licht van de afnemende effectiviteit van het vaccin, en dat de vaccinatiecampagne van kinderen op zich niet voldoende zou zijn om de pandemie een halt toe te roepen.


Het panel adviseerde het coronaviruskabinet om verdere beperkingen op te leggen, onder meer omdat de vaccinatie van kinderen tijd nodig heeft voordat het effect heeft. Een van de suggesties is een verdere test voor reizigers, drie tot vijf dagen na aankomst in Israël.


Tijdens een kabinetsvergadering van het coronavirus op dinsdag riep premier Naftali Bennett ambtenaren op om te beginnen met het plannen van een antigeentestcampagne voor scholen na de aanstaande Chanoeka vakantie.


Prof. Eran Segal van het Weizmann Instituut betoogde dat het niveau van immuniteit sinds november is gedaald, en dat dit wordt weerspiegeld in de stijging van het aantal nieuwe bevestigde gevallen.


Dit heeft volgens Segal alles te maken met onder meer de versoepelde handhaving van beperkingen, een toename van infecties bij kinderen en een daling van de immuniteit bij het grote publiek doordat ca 1 miljoen Israëli's nog geen derde boostershot hebben gekregen, daarnaast zijn er ca. 670.000 vaccineweigeraars in het land en de snelle verspreiding van het virus onder kinderen tot 12 jaar.


Een team van experts van de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem publiceerde een ​​rapport dat aangeeft dat er een nieuwe coronavirusgolf op komst is.


Het door de experts voorspelde worstcasescenario zou tegen eind december 2.500 nieuwe bevestigde gevallen per dag zijn, als het huidige besmettingspercentage onverminderd aanhoudt. Het meest waarschijnlijke scenario zou echter een dagelijkse toename van 1.600 gevallen zijn.
68 weergaven0 opmerkingen
bottom of page