top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Covid-19: nieuwe regels voor evenementen; maskers tot voorjaar 2022 verplicht; lockdown mogelijk


Screenshot Channel 13 News


Tijdens een interview op Channel 13 Nieuws maakte de directeur van het ministerie van Volksgezondheid bekend dat er rekening moet worden gehouden dat gezichtsmaskers mogelijk tot diep in het voorjaar van 2022 verplicht blijven in Israël.


Hij zei verder dat hij rekening houdt met de mogelijkheid dat hij tijdens de Joodse feestdagen een lockdown zal moeten afkondigen indien de dagelijkse besmettingscijfers niet dalen. De feestdagen beginnen 8 september met het Joodse nieuwjaar, Rosh Hashana.


Ook werd bekend dat Spanje en Cyprus en mogelijk ook Turkije over een paar dagen op de 'rode lijst' komen te staan vanwege de oplopende besmettingen in die landen.

Dit betekend dat Israëlis die uit die landen terugkeren verplicht een week in quarantaine moeten en op de zevende dag een nieuwe coronatest moeten ondergaan.


Donderdagavond werd ook bekend dat vanaf woensdag 21 juli er nieuwe regels gelden voor evenementen en bruiloften met meer dan 100 personen.


Die zullen alleen toegankelijk zijn voor gevaccineerden of mensen die kunnen aantonen hersteld te zijn van coronavirus. Alle anderen moeten een negatieve test overleggen die niet ouder dan 72 uur mag zijn.


Mondkapjes zijn verplicht, ook als het om een staande receptie gaat, en mogen alleen af tijdens het eten.
191 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page