top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Cybersecurity bedrijf Wiz, brengt meeste bankrekeningen naar buitenland over


Wiz werknemers. Foto Wiz


Na Papaya en Verbit, heeft nu cybersecuritybedrijf Wiz aangekondigd haar meeste bankrekeningen uit Israël weg te halen en over te brengen naar het buitenland uit angst voor de gevolgen van de gerechtelijke hervormingen.


Wiz is een van de leidende cyberbedrijven in Israël - ter waarde van 6 miljard dollar.


In het bedrijfsleven groeit de angst voor de juridische revolutie: het hightechbedrijf WIZ heeft de afgelopen dagen besloten om de gelden die het hier in Israël op rekeningen bij Israëlische banken aanhoudt, op te nemen en op bankrekeningen in het buitenland te storten, meldt Channel 12 News.


Volgens schattingen heeft het bedrijf van Assaf Rapaport enkele tientallen miljoenen dollars in Israël, en zal het geld naar het buitenland overmaken. Het zal hier slechts een klein beetje geld overlaten, om lopende operaties mogelijk te maken en salarissen in Israël te betalen.


Deze stap komt nadat investeerders in het bedrijf het management onder druk hebben gezet om risico's te spreiden vanwege de onzekerheid die in Israël is gegroeid als gevolg van de juridische revolutie, en vanwege het toenemende risico van de Israëlische economie als gevolg van het protest tegen de wetgeving.


De eigenaar van het bedrijf, Assaf Rapaport, heeft zich de afgelopen weken uitgesproken tegen de juridische revolutie en waarschuwde voor de economische gevolgen. Deze stap komt na een soortgelijke stap van "Papaya" en "Verbit" die de opname van geld van rekeningen in Israël aankondigden.


WIZ is echter een bedrijf van een andere omvang - het is een van de toonaangevende cyberbedrijven in Israël en is 6 miljard dollar waard. Het wordt beschouwd als een van de meest succesvolle en snelst groeiende hi-tech bedrijven. De vrees bestaat dat andere bedrijven de komende dagen een soortgelijke stap zullen aankondigen.


70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page