top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Dag na het bloedbad bezocht Hamas leider Sinwar aantal gijzelaars in Hamas tunnel


Screenshot YouTube


Een van de vrijgelaten gijzelaars die de afgelopen dagen terugkeerde uit gevangenschap vertelde haar familie over een incident dat plaatsvond in de eerste dagen van de oorlog. Terwijl zij met andere ontvoerden in een tunnel werden vastgehouden, gaat de deur open, in de deuropening staat een man met een baard die tegen hen spreekt in uitstekend Hebreeuws zonder accent, zijn naam: Yahya Sinwar, de leider van Hamas in Gaza en een van de oprichters van de militaire tak van de terroristische organisatie.


De persoon die persoonlijk opdracht gaf tot de moord, verkrachting, bloedbad en mishandeling vroeg om de toestand van de ontvoerden te achterhalen, keek hen in de tunnel aan en zei tegen hen in vloeiend Hebreeuws: "Hallo, ik ben Yahya Sinwar, jij bent de meest beschermde hier. Er zal niets met je gebeuren.'

Sinwar en zijn broer Mohammed, een hoge figuur in de gewapende vleugel van de groep, bezochten de gijzelaars in de ondergrondse tunnels waar Hamas hen gevangen hield en vertelden hen dat ze geen schade zouden lijden en dat ze zouden worden teruggestuurd naar Israël als onderdeel van een latere ruilovereenkomst.


Volgens Haaretz waren alle gijzelaars die aanwezig waren om Sinwar te horen afkomstig uit Nir Oz, een kibboets die op 7 oktober zware verliezen leed.


Sinwar is de man die achter de nauwgezette planning staat van het brutale en moorddadige bloedbad op 7 oktober, waarbij 1.400 mensen werden vermoord en ongeveer 240 Israëlische burgers werden ontvoerd.


Sinwar is er tot nu toe in geslaagd ervoor te zorgen dat alle Palestijnse facties in Gaza zich houden aan het staakt-het-vuren, dat afgelopen vrijdag is begonnen, ook in het noorden van de Gazastrook, en een uitwisseling van gijzelaars voor gevangenen uit te voeren. Tegelijkertijd lijkt het erop dat hij problemen heeft met het lokaliseren van Israëlische gijzelaars die in deze fase van de deal zijn opgenomen, en anderen die mogelijk in latere fasen zullen worden opgenomen.725 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page