top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Dagelijks nieuwe Covid-19 besmettingen blijft hoog, mondkapjes mogelijk verplicht


Illustratie Wix


Terwijl het aantal nieuwe dagelijkse Covid-19 besmettingen hoog blijft, heeft de Israëlische coronavirustsaar, Salman Zarka, woensdag laten weten dat de komende dagen zal worden besloten of de mondkapjesplicht in binnenruimten verplicht zal worden ingevoerd.


Tijdens een videopersbriefing zei Zarka dat de toename van het aantal ernstig zieke patiënten met COVID-19 het verplicht dragen van maskers in binnenruimten cruciaal maakt, en benadrukte de noodzaak om ouderen en risicogroepen te beschermen.


Israël annuleerde in april de vereiste van gezichtsmaskers voor binnen, nadat het deze voor bijna twee jaar verplicht had gesteld, met uitzondering van een periode van twee weken in 2021.


Op woensdag werden 34.730 mensen op Covid getest, waarna bleek dat bij 30,2%, ofwel bij 10.487 van hen het virus werd vastgesteld.


In totaal zijn er 73.525 mensen in het land die met Covid-19 zijn besmet waarvan er inmiddels 366 ernstig ziek in de ziekenhuizen zijn opgenomen, waarvan 63 in kritieke toestand met 50 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Het aantal mensen wat aan Covid-19 is overleden is inmiddels gestegen naar 11.055.
48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page