top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Dagelijkse stijging Covid besmettingen blijft doorgaan


Screenshot YouTube


Op alle fronten zet de stijging door nieuwe Covid gevallen door, zo blijkt uit de zojuist bekendgemaakte nieuwe cijfers door het ministerie van Volksgezondheid. Daar merk ik op dat, in tegenstelling tot Nederland, in Israël 2x daags de Covid cijfers bekend worden gemaakt.


Op donderdag werden 24.895 mensen op Covid getest, hiervan bleken 7.313 met het Covid virus besmet te zijn. Dat is een percentage van 29,38%, vrij hoog dus.


Zoals eerder deze week gemeld, ligt het werkelijke aantal dagelijkse nieuwe besmettingen zeer waarschijnlijk tussen 15.000 - 20.000 omdat velen zich thuis testen en dat niet melden maar gewoon uitzieken, volgens de specialisten van het ministerie van Volksgezondheid.


Ook het R-cijfer is met R-1,31 is nog steeds vrij hoog. Ook is bekend dat 70% besmet is met de nieuwe Omicron variant BA.5.


Het aantal mensen dat met Covid-19 is besmet is gestegen naar 41.585, waarvan er inmiddels 140 ernstig ziek in de ziekenhuizen zijn opgenomen, met 39 van hen kritiek waarvan 32 zijn aangesloten aan beademingsapparatuur.


Voor de derde dag op rij is er niemand aan Covid overleden zodat het dodental op 10.882 blijft staan.55 weergaven0 opmerkingen

댓글


bottom of page