top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Daling aantal besmettingen lijkt door te zetten


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Uit wat, volgens Israëlische virus experts, het gevolg is van het toedienen van een derde vaccinatie is er een daling te zien in het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen in Israël.


Het ministerie van Volksgezondheid deelde zondagmorgen mee dat er op zaterdag na het testen van 101.338 mensen, 5.312 nieuwe besmettingen zijn geconstateerd waardoor het aantal actieve virus patiënten is gestegen naar 68.609.


Van hen zitten er 143 in een quarantainehotel terwijl er 1.133 in de ziekenhuizen zijn opgenomen, met 666 van hen als ernstig ziek gedefinieerd (ca. 1% van het totaal aantal besmette personen) en 150 van hen kritiek (slechts 1 meer dan op donderdag) met 104 van hen aan beadmingsapparatuur aangesloten.


Het dodental is gestegen naar 6,782, waarbij werd vermeld dat alleen al in het Barzilai ziekenhuis in Ashkelon drie niet gevaccineerde patiënten zaterdag overleden.


Volgens de diverse experts, waaronder de ook internationaal hoog aangeschreven Eran Segal van het Weizmann Instituut, is het duidelijk dat onder invloed van de derde vaccinatie het aantal besmettingen aan het afnemen is.


Ook stellen zij dat de derde vaccinatie voorkomt dat mensen ernstig ziek worden van het virus, omdat dit boostershot ervoor zorgt dat het immuunsysteem weer een hoge bescherming biedt, nadat het na 6 maanden laat zien dat bescherming tegen COVID-19 afneemt tot onder de 40%.


In de Times of Israel staat vandaag een artikel waarin verpleegkundigen beschrijven wat ze doormaken bij de vele niet-gevaccineerde stervende patiënten die op hun sterfbed bekennen 'het mis te hebben gehad".


Inmiddels hebben van de 9,3 miljoen Israëlis 5.889.994 hun eerste vaccinatie ontvangen 5.440.590 hun tweede vaccinatie en hebben 1.377.692 menseen ook de derde vaccinatie ontvangen.


Binnenkort zal iedereen boven de 12 jaar in aanmerking komen voor een derde vaccinatie, deelde de minister van Volksgezondheid mee.83 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page