top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Daling Covid besmettingen op alle fronten terwijl Covid noodtoestand 1 maart wordt opgeheven


Foto via MDA


De daling van Covid-19 zet op alle fronten door blijkt uit de vanmorgen bekendgemaakte Covid cijfers over de afgelopen 24 uur, door het ministerie van Volksgezondheid. OP woensdagavond werd aangekondigd dat de Covid noodtoestand per 1 maart wordt opgeheven.


Op woensdag werden 78.182 mensen op Covid getest, waarna bleek dat 11.799 met het virus besmet bleken.


In totaal zijn er no nog 108.407 actieve Covidpatiënten in het land waarvan het overgrote deel met lichte tot mild klachten.


In de ziekenhuizen van Israël liggen nog 637 ernstig zieke virus patiënten, waarvan 244 in ernstige toestand verkeren met 233 van hen aan beademingsapparatuur aangesloten.


ER zijn de afgelopen 24 uur 36 mensen aan Covid overleden, waardoor het totaal aantal doden op 10.076 staat.


De ministers keurden woensdag de overgang van Israël naar een “speciale gezondheidssituatie” op 1 maart goed, waarmee een einde komt aan de meer dan twee jaar durende door pandemie veroorzaakte nationale noodtoestand.


Vanaf 1 maart kunnen nieuwe beperkingen die het kabinet zou willen instellen, pas ingaan nadat ze door de commissie Grondwet, Wet en Rechtvaardigheid van de Knesset zijn beoordeeld en goedgekeurd.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x of 4x):

72 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page