top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Daling nieuwe besmettingen, kleine stijging actieve virus patiënten


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Uit de woensdagochtend bekendgemaakte Covidcijfers door het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat er een daling van het aantal dagelijkse besmettingen op dinsdag was maar een kleine stijging van het aantal actieve viruspatiënten in Israël.


Op dinsdag werden 230.715 mensen op Covid-19 getest, waarbij 60.329 met het virus besmet bleken (maandag 67.580), over het algemeen met lichte tot milde klachten. Het positiviteits percentage kwam uit op 26,15%.


Waar er op maandag nog 425.008 actieve viruspatiënten in het land waren, is dat op dinsdag op gelopen tot 435.189.


Het aantal ernstig zieke viruspatiënten in de ziekenhuizen is met 1 gestegen naar 1.085, hiervan verkeren 316 in kritieke toestand, 10 meer dan op dinsdag), met 260 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Door verwerking van de achterstand staat het aantal doden op 8.926.


Eerder op dinsdag hebben experts van de Hebreeuwse Universiteit gewaarschuwd dat ondanks Israël de piek van de Omicron besmettingen achter zich heeft, er de komende twee weken nog tot 2,5 miljoen besmet kunnen raken, doordat velen zich niet aan de bestaande regels zullen houden.


Ook zullen er geen PCR tests meer zijn voor vertrekkende reizigers naar en vanuit Israël en zal de Groene Pas met uitzondering van risicobijeenkomsten, komen te vervallen.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x):


55 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page