top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Geen PCR test meer voor vertrek naar en vanuit Israël; Groene Pas alleen nog voor risico bijeenkomst


Groene Pas. Screenshot YouTube


Goed nieuws voor iedereen die Israël wil bezoeken. Het coronaviruskabinet heeft dinsdag besloten dat mensen die Israël verlaten, inclusief niet gevaccineerde, vanaf 8 februari geen PCR test meer hoeven te doen voor vertrek uit het land en aankomende passagiers moeten nog wel een negatieve test overleggen. Daarnaast gaat de Groene Pas alleen nog gelden voor risicovolle bijeenkomsten.


Dit betekent dat reizen vanuit en naar Israël makkelijker wordt. Bij aankomst vanuit het buitenland zal nog wel een PCR test op het Ben Gurion Airport worden gedaan waarvan de uitslag een paar uur later al bekend zal zijn.


Daarnaast heeft het coronaviruskabinet besloten vanaf zondag 6 februari de Groene Pas voor de meeste uitgaansgelegenheden, waaronder hotels, restaurants, sportscholen en bioscopen, af te schaffen, waardoor de toegangsdrempels voor niet-gevaccineerde effectief worden weggenomen en zij dus overal binnen kunnen komen.


De Groene Pas zal dan alleen nog gelden voor evenementen "met een aanzienlijk groter risico op infectie", zoals bruiloften en grote feesten.


Daarnaast schrapte coronavirus kabinet, op aanbeveling van het ministerie van Volksgezondheid, de vervaldatum van de Groene Pas voor iedereen die een derde of vierde vaccinatie heeft gekregen, wat betekent dat de Groene Pas voor hen voor onbepaalde tijd geldig zal zijn.


Voor mensen die slechts twee doses hebben gehad, of die hersteld zijn van het virus maar niet zijn gevaccineerd, wordt de geldigheid van de Groene Pas slechts vier maanden vanaf de datum van de tweede dosis of wanneer herstelt van het virus.


De verplichting tot tweewekelijkse tests voor niet-gevaccineerde mensen bij welzijns-, gezondheids- en onderwijsinstellingen komt te vervallen.


Deze beslissingen komen te midden van Israëls Omicron-golf, waarbij premier Naftali Bennett zegt dat "Israël nog tot twee zware weken voor de boeg heeft", iets wat ook wordt voorspelt door de experts van de Hebreeuwse Universiteit.


De besluiten moeten nog worden goedgekeurd door de commissie Grondwet, Wet en Rechtvaardigheid van de Knesset.


731 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page