top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hebreeuwse Universiteit: ondanks daling besmettingen, kunnen miljoenen besmet raken


Ter illustratie. Rambam ziekenhuis. Screenshot YouTube


Experts van de Hebreeuwse Universiteit voorspellen dat "ondanks dat de piek in besmettingen is bereikt, de komende weken nog miljoenen Israëli's met Omikron besmet kunnen raken".


Volgens een team van de Hebreeuwse Universiteit dat tijdens de pandemie COVID-statistieken heeft voorspeld, worden naar verwachting in de komende twee weken minstens evenveel mensen, mogelijk zelfs tot 2,5 miljoen, besmet aan de achterkant van de golf, meldt The Times of Israel.


Prof. Ran Nir-Paz, specialist infectieziekten en onderdeel van het interdisciplinaire statistiekenteam, vertelde The Times of Israel : "Ja, infecties nemen af, maar we zitten nog steeds heel dicht bij de piek, en een enorm aantal mensen zal nog steeds besmet raken als we vanaf de piek 'bergafwaarts' gaan,"


"Het lijkt op wat er in Engeland gebeurt", voegde hij eraan toe, "de daling van de besmettingsgevallen daar was veel langzamer dan de versnelling, wat suggereert dat we veel nieuwe besmettingen zullen blijven hebben. We hopen op een snellere daling in Israël, maar wat we in Engeland zagen, suggereert dat dit zeer waarschijnlijk niet zal gebeuren."


Naast het voorspellen van infectiepatronen, schatte het team van de Hebreeuwse Universiteit dat het aantal patiënten in ernstige toestand tijdens de Omicron-golf ongeveer 30% lager is dan verwacht dankzij de verdeling van de vierde vaccindoses aan mensen van 60 jaar of ouder en mensen met een hoge risico.


Nir-Paz benadrukte dat alle voorspellingen van zijn team betrekking hebben op bevestigde infecties, en dat het schat dat de werkelijke infecties 30 tot 100 procent hoger zijn dan die welke zijn gedetecteerd door de testcentra van de staat, waarbij modellen worden gebruikt die aansluiten bij andere experts over de werkelijke verspreiding van de ziekte.


"Het feit dat we de piek lijken te zijn gepasseerd, betekent dat we ons in een goede situatie bevinden, maar het is nog lang niet briljant, omdat we nog steeds de afdaling moeten doen, wat lastig kan zijn," zei hij. "Mensen kunnen beginnen te ontspannen, maar qua gedrag moeten ze allemaal dezelfde dingen blijven doen en voorzichtig zijn," voegde hij eraan toe.
83 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page