top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Dana Petrenko, 23, Daniel Goltman, 24: Jong stel was ‘nooit uit elkaar’, vermoord op op 7 oktober door Hamas

Foto via Times of Israel


Opnieuw een artikel uit de Times of Israel serie Those Who We Have Lost.


Daniela “Dana” Petrenko, 23, uit Haifa, en haar vriend, Daniel Goltman, 24, uit Rishon Lezion, werden op 7 oktober vermoord door Hamas-terroristen op het Supernova-muziekfestival.


Het paar slaagde erin hun vrienden en familie rond 7.00 uur op de hoogte te stellen van het feit dat ze probeerden te ontsnappen aan het feest toen het werd aangevallen.


Ooggetuigen vertelden hun dierbaren later dat Dana tijdens het rennen een paniekaanval kreeg en ter plekke verstijfde, niet in staat zich te bewegen. Daniel beschermde haar met zijn lichaam en ze werden samen vermoord, hun lichamen gevonden in een omhelzing, zeiden hun vrienden.


Hij werd op 10 oktober in Rishon begraven en zij op 13 oktober in Haifa.


Daniel laat zijn ouders, Valery en Alex, en zijn broer Itai achter. Dana laat haar moeder Olga en stiefvader Roman achter, en haar jongere broers en zussen Iris, 13, en Anton, 11.

Het stel ontmoette elkaar in 2021 in Eilat en is sindsdien onafscheidelijk, zeiden hun vrienden. Dana zou economie gaan studeren aan het College of Management Academic Studies (Colman) in Rishon, en Daniel was van plan zijn studie bouwtechniek te beginnen aan het Sami Shamoon College in Ashdod, en ze waren van plan bij Daniels ouders te gaan wonen terwijl ze samen waren. wij zijn studenten.


Op Instagram schreef Daniels vriend Lian Alon dat hij een “van nature gelukkig mens was, in moeilijke tijden tilde je anderen op, het soort vriend dat iedereen zich zou wensen, die anderen hielp en steunde. Wat er ook aan de hand was, je zou je magische glimlach behouden, want dat is wie je was. Je hebt ervoor gezorgd dat ik zoveel gelukkige en geweldige momenten heb meegemaakt, je hebt me aan het lachen gemaakt zoals niemand anders dat kan, je stond aan mijn zijde waar en wanneer ik je nodig had en daarvoor zal ik je altijd bedanken.


Zijn vriend Gal Bry schreef op Instagram dat ze samen bij de marine hadden gediend, “en op de eerste dag dat hij aankwam, hield iedereen al van hem, ik nam hem onder mijn hoede en ik vertelde hem dat hij een geweldige dokter zou zijn en dat was hij ook echt. .” Bray zei dat ze “eindeloze ervaringen en verhalen deelden op het schip. 24/7 bij dezelfde persoon zijn is één ding, maar als je familie wordt is het moeilijk om weg te gaan – de glimlach, de energie, de professionaliteit en het moreel verhogen. Ik voel me nu al verloren zonder jou.”


Op een pagina ter herdenking van het paar stond dat ze “een stel waren dat vanaf de dag dat ze elkaar ontmoetten geen seconde uit elkaar waren, ze hielden van het leven en profiteerden van elk moment, ze hielden van feesten en lachen en genieten… Hun hele levens lagen voor hen.”


Dana's goede vriendin, Alisa Abelski, vertelde Ynet dat ze “een heel hardwerkend meisje was, ze was altijd heel voorzichtig en attent. Het maakte haar niet uit wat andere mensen zouden zeggen, ze deed waar ze van hield. Ze had een heel hechte en warme relatie met haar moeder en haar jongere broers en zussen.”


Abelski vertelde een lokale nieuwssite in Haifa dat Dana “heel veel plannen voor de toekomst had. Ze stond al klaar om te helpen met elke taak, ze was verbonden met haar familie, hielp altijd met haar kleine broertjes en zusjes, ze voedde ze praktisch op... Ze hield van feesten, van gelukkig zijn, van dansen. Ze hield van het leven.”


Dana's moeder, Olga, vertelde een radiostation in Haifa dat de dood van haar dochter haar 'het gevoel heeft gegeven dat de helft van mijn hart is uitgesneden en weggegooid. Geen enkele ouder zou zich zo moeten voelen. We zaten te wachten tot ze met haar studie zou beginnen, zou terugkeren om in Haifa te gaan wonen en mij kleinkinderen zou geven – ik wilde zo graag een jonge grootmoeder worden, dat was mijn droom.”


“Ik mis haar glimlach, haar vriendelijkheid, de steun die ze uitstraalde, de zonneschijn die ze was. Dana was alles.”


220 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page