top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Dani Dayan benoemd tot voorzitter van Yad Vashem


Dani Dayan. Foto Yad Vashem


Vandaag keurde de Israëlische regering de benoeming goed van Dani Dayan als de nieuwe voorzitter van Yad Vashem, het World Holocaust Remembrance Center, zo deelde de organisatie in een persbericht mee.


Dani Dayan, 65 jaar oud, was van 2016 tot 2020 de Israëlische consul-generaal in New York. Daarvoor was hij voorzitter van de YESHA-raad en daarvoor was hij voorzitter van de raad van bestuur en CEO van Elad Software Systems Ltd., een bedrijf dat hij heeft opgericht. Daarnaast is Dayan vrijwilliger als hoofd van de adviesraad van Nefesh B'Nefesh en was hij tot zijn aanstelling in New York lid van de Yad Vashem-raad.


Dayan heeft een master in financiën (cum laude) van de Universiteit van Tel Aviv en een bachelor in economie en informatica (cum laude) van de Bar Ilan University.


"Ik dank premier Naftali Bennett, minister van Onderwijs dr. Yifat Shasha-Bitton en de Israëlische regering voor het vertrouwen dat ze in mij stellen", zei Dayan. "Het leiden van Yad Vashem, het World Holocaust Remembrance Center, is meer dan een functie; het is een missie en een missie die ik met ontzag en eerbied op mij neem. Yad Vashem is niet alleen een herdenkingsinspanning".

"Op onze schouders rust de verantwoordelijkheid voor onderzoek en onderwijs, om te documenteren en te verspreiden, om op feiten gebaseerde historische waarheden over de Holocaust te valideren en om alle vormen van verdraaiing te verwerpen, om de herinnering aan de Shoah te bewaren en ervoor te zorgen dat het Joodse volk en de mensheid zich deze gebeurtenis voor altijd zullen blijven herinneren. de tijd verstrijkt, ons werk wordt uitdagender, zij het belangrijker, dan ooit tevoren. Ik ben vastbesloten om te slagen in het nakomen van onze gedeelde verbintenis," aldus Dayan.


"Mijn dank gaat uit naar Avner Shalev voor zijn vele jaren van toewijding en werk in dienst van de herdenking van de Holocaust en voor zijn leiderschap bij het transformeren van Yad Vashem in de wereldwijde organisatie die het vandaag de dag is, evenals voor vice-voorzitter Ronen Plot voor zijn vrijwilligerswerk als waarnemend Voorzitter na de pensionering van Shalev, tot vandaag," zo besloot Dayan zijn verklaring.

58 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page