top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Daniel Ohana, 24: Begraven naast vriendin. Vermoord door Hamas op het Supernova-muziekfestival op 7 oktober

Daniel Ohana. Foto Facebook


Dit is een artikel uit de Times of Israel reeks Those We Have Lost.


Daniel Ohana, 24 jaar oud, uit Jeruzalem, werd op 7 oktober vermoord door Hamas-terroristen tijdens het Supernova-muziekfestival.


Hij bezocht het festival met zijn vriendin, Ortal Bobtas-Benayun , die ook werd vermoord, en haar zus, Shirel, die gewond raakte en overleefde. Shirels vriend, Aviel Oren , maakte ook deel uit van hun groep en werd vermoord op de rave.


De twee zussen en Ohana zaten samen in één auto en probeerden te ontsnappen van het festival toen er op hen werd geschoten. De auto begon te tollen en sloeg over de kop, aldus Shirels verslag van de gebeurtenissen op Instagram.


Ernstig gewond wist het trio zichzelf uit de auto te slepen voordat terroristen kwamen en hen neerschoten. Shirel werd in haar been geschoten en wist te vluchten in de nabijgelegen struiken, waar ze uiteindelijk werd gered door Israëlische veiligheidstroepen. Ze raakte de andere twee kwijt en het duurde meerdere dagen voordat hun lichamen werden gevonden.


Ohana en Bobtas-Benayun werden naast elkaar begraven in Jeruzalem; Ohana op 13 oktober en Bobtas-Benayun twee dagen later.


Ohana, die werkte als softwareontwikkelaar in de Israëlische hightechsector, laat zijn ouders Mazal en Albert, zijn oudere zussen Molly, Keren en Mor en zijn jongere broer Shaked achter.


Mor schreef in een Instagram-bericht dat Ohana “liefdevol, goedhartig, lachend, eerlijk en van iedereen houdend” was.


“Hij hield van het leven,” voegde ze toe. “Hij was de mooiste jongen ter wereld.”


Zijn andere zus, Keren Rachmani, schreef dat hij “een geestige, grappige persoon was die door iedereen geliefd was.”


Hij was tevens de eerste zoon van zijn ouders, na drie dochters.


“Toen je aankwam,” schreef Rachmani, “had je dit enorme licht dat altijd bij je was.”


“Ik sluit mijn ogen en herinner me je stem, je rollende lach en de tranen beginnen te komen. Je was zo'n optimistisch persoon, je was zo bijzonder.”


Shirel Benayun, die naast Ohana ook haar zus en haar vriend verloor op het festival, plaatste een bericht op Instagram ter nagedachtenis aan hem en bedankte hem voor de impact die hij op haar leven had gehad.


"Je hebt mijn zus gelukkig gemaakt; je had niet veel nodig, alleen de natuur en elkaar", herinnert ze zich.


"Daniel heeft de puurste, mooiste glimlach. Jouw lach was die van een engel.

191 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page