top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Dankzij Arabische undercoveragent zijn 30 verdachten gearresteerd


Aantal van de in beslag genomen wapens. Foto Politiewoordvoerder


Bijna 30 inwoners uit de 'driehoek' en de Palestijnse Autoriteit zijn dinsdagochtend vroeg gearresteerd nadat een undercoveragent die het afgelopen jaar door de politie werd ingezet, hen had aangeklaagdvoldoende bewijs had aangeleverd voor wapen- en drugsdelicten.


Een Arabische undercover politieagent heeft het afgelopen jaar geholpen bij het verzamelen van bewijsmateriaal tegen tientallen verdachten, inwoners van de 'driehoek' (een agglomeratie van steden en dorpen, gelegen aan de oostkant van de Israëlische districten Centrum en Haifa langs de Groene Lijn waar Arabische Israëliërs de meerderheid van de bevolking uitmaken) en de Palestijnse Autoriteit, die verdacht worden van wapenbezit en illegale handel in verschillende wapens en drugs.


Vanmorgen hebben politierechercheurs en grenspolitieagenten een inval gedaan in verschillende huizen in het gebied en hebben meer dan 30 verdachten gearresteerd die door de undercoveragent waren gedocumenteerd en meegenomen voor verhoor.


Het onderzoek werd vorig jaar uitgevoerd door de Centrale Eenheid van de Israëlische politie in het centrale district en werd gedefinieerd als heimelijk. Aan het einde van het verzamelen van het vereiste bewijsmateriaal, ging het onderzoek naar de open fase en mochten de transacties die als onderdeel ervan waren gedocumenteerd, worden gepubliceerd - met behulp van geavanceerde technologische hulpmiddelen.


Een bron in de agenteneenheid van het Central Squadron vertelde Channel 12- News dat de eenheid de agent lange tijd heimelijk vergezelde, waarbij de 40-jarige agent die ook in de 'driehoek' woont, erin slaagde gedocumenteerde transacties uit te voeren waarbij hij tientallen wapens en drugs kocht, waaronder pistolen, wapens met lange loop en drugs. Diverse op grote schaal - zoals ecstasy en kristal. Daarnaast heeft de politie ook voertuigen in beslag genomen die in het bezit waren van verdachten, als onderdeel van een verbeurdverklaringsprocedure.


102 weergaven0 opmerkingen
bottom of page