top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

'De 17 jarige jongen die 2 mensen in Jeruzalem neerstak was een onschuldige scholier' zegt de PA


Screenshot YouTube


Afgelopen week stak een 17-jarige Arabische tiener twee Israëliërs neer waarbij ze ernstige gewond raakten.. Na de aanslag had een van de slachtoffers het mes nog uit zijn rug steken. De terrorist werd ter plaatse doodgeschoten door een Israëlische grenspatrouille.


De Palestijnse Autoriteit (PA) en Fatah portretteren de terrorist Zuhdi Al-Tawil echter anders en beweren volgens hun valse verhaal "dat de terrorist slechts een onschuldige schooljongen was die door Israëlische agenten in koelen bloede werd vermoord":


“Zuhdi Al-Tawil, een 17-jarige jongen … werd neergeschoten door de bezettingstroepen en stierf als martelaar gisteren 24 mei 2021 in de wijk Frence Hill in bezet Jeruzalem, na een messteek operatie door extremistische Israëli’s. ”[Officiële PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida , 25 mei 2021]


Verwijzend naar de afbeelding hieronder, vervolgde de officiële PA-krant haar portret van de terrorist alsof hij een onschuldige jonge man was, en benadrukte dat hij een jonge student was die onrechtvaardig werd vermoord – “met zijn schooltas naast hem”:


"Lokale bronnen zeiden dat de Martelaar een uitstekende middelbare scholier is in de richting van de wetenschappen... Op sociale media werd een afbeelding gepubliceerd van de Martelaar op de grond, geboeid met zijn schooltas naast hem." [Officiële PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida , 25 mei 2021]

Fatah beweerde eveneens dat Israël het verhaal van de steekaanval van de jongen had uitgevonden "als voorwendsel" om "een jonge man" neer te schieten.


Fatah herhaalde de Palestijnse bewering dat alle gerapporteerde steekaanvallen op Israëli's nep zijn en verzonnen als een "voorwendsel" dat Israël "elke keer gebruikt" om een ​​excuus te hebben om Palestijnen te doden:

(waarschuwing: grafische beelden van soldaat met mes in zijn rug)

Fatah TV-presentator: “Vandaag heeft de bezettingspolitie een jonge man gedood aan het begin van zijn leven (dwz terrorist, neergestoken 2) onder het voorwendsel van het uitvoeren van een steekaanval – wat een voorwendsel is dat het (dwz Israël ) elke keer gebruikt, terwijl het mild is voor de kolonisten als ze in opstand komen tegen de Palestijnen, tegen ons volk [Facebook-pagina van de Fatah Commissie voor Informatie en Cultuur, 24 mei 2021]


280 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page