top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De 68e Jeruzalem mars op Soekot wordt op 4 oktober gehouden


De Jeruzalemmars van vorig jaar. Foto Lior Deskal / Gemeente Jeruzalem


De Jeruzalemmars, de grootste en oudste mars in Israël, is een traditie geworden van de stad Jeruzalem tijdens de tussenliggende dagen van Soekot. De mars is een van de grootste evenementen in Israël tijdens de tussenliggende dagen van de feestdag, waaraan naar verwachting tienduizenden deelnemers uit Israël en ongeveer 90 andere landen over de hele wereld zullen deelnemen. Iedereen komt marcheren te midden van de bijzondere landschappen en unieke plekken van de stad tijdens dit kleurrijke en spectaculaire evenement.


Dit jaar is de mars opnieuw verdeeld in drie delen:


Ochtendwandelingen

Route A: 10 km, geschikt voor ervaren wandelaars (deelnemers kunnen op elk gewenst moment starten tussen 7.00 en 9.00 uur)

Mitzpe Rotem (wijk Gilo) - Hirbat Arza - Nahal Kus - Nahal Refaim Park - Train Track Park - AlMaliach Park - Gazelle Valley Park - Niyot - HaMatzleva Valley - Sacker Park


Route B: Ongeveer 8 km, gemiddelde moeilijkheidsgraad (deelnemers kunnen op elk gewenst moment starten tussen 7.30 en 9.30 uur)

Nahal Refaim-park - Treinbaanpark - AlMaliach-park - Gazelle Valley-park - Niyot - HaMatzleva-vallei - Sacker-park


Route C: Ongeveer 5 km, lage moeilijkheidsgraad, geschikt voor het hele gezin (deelnemers kunnen op elk gewenst moment starten tussen 8.00 en 10.00 uur)

Safraplein - Jaffapoort - Zionpoort - Habonim-tuin - Yemin Moshe - Residentie van de president - Rehavia - HaMatzleva-vallei - Sacker Park


Feest in Sackerpark

Het feestelijke evenement, dat van 10.00 tot 16.00 uur plaatsvindt, omvat optredens, muziekensembles en artiesten waar kinderen dol op zijn. Tot de activiteiten behoort een kindercomplex met dansshows; een gebied met springkussens; circusvoorstellingen; een drumcirkel; kindershows; een goochelshow; een optreden van de groep "Mayumana"; zang- en dansgroepen; gymnastiek- en acrobatiekshows; en meer. Het hoofdoptreden is van singer-songwriter Dudu Aharon.


De Jeruzalemmars van vorig jaar. Foto Lior Deskal / Gemeente Jeruzalem


Feestelijke optocht

Duizenden mensen uit Israël en de rest van de wereld, waaronder groepen, fanfares, IDF-soldaten, straatartiesten, dansgroepen en meer, zullen in de parade marcheren om zowel de inwoners van de hoofdstad als de bezoekers vreugde te brengen.

De parade begint om 15.00 uur op Bezalel St., gaat door de straten Hillel, Ben Sira en King David en eindigt bij het entertainmentcomplex First Station.

Er zal een podium zijn op King David St. voor de burgemeester, leden van de gemeenteraad en andere hoogwaardigheidsbekleders. De optocht zal rond 17.30 uur eindigen.

In een verklaring zei de gemeente Jeruzalem: “De traditionele mars van Jeruzalem keert voor de 68e keer terug! We nodigen alle inwoners van de stad en bezoekers uit om naar het traditionele Soekot-feest te komen en de berglucht in te ademen die helder is als wijn. marcheer door de schilderachtige en historische straten van Jeruzalem en geniet van het feestelijke feest voor kinderen. Kom het met ons vieren in de hoofdstad van Israël: Jeruzalem!

67 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page