top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De 7 beste kringloopwinkels van Tel Aviv


Foto met dank aan kringloopwinkel Aderet via ISRAEL21C


Tel Aviv staat bekend als een van de meest innovatieve, artistieke en vooruitstrevende steden in het Midden-Oosten. Met zijn ontluikende modescene, originele onafhankelijke labels en social-media-beïnvloeders die ervoor zorgen dat je je oud voelt is de druk om bij te blijven met de trends groot.


Helaas is mode de op één na meest vervuilende industrie ter wereld. En online winkelen voor fast fashion is niet alleen verspilling, maar je zult waarschijnlijk ook dezelfde blouse dragen als Suzanne van HR.


Daarom, wanneer je op zoek bent naar een unieke look en tegelijkertijd duurzaam bewust wilt blijven, is vintage gaan de perfecte oplossing.


Zoek je weg door de 'White City" met deze door ISRAEL21C samengestelde lijst met de beste vintage- en tweedehandswinkels in Tel Aviv, hier weergegeven in alfabetische volgorde.


Aderet Bograshov-straat 53, open zondag-donderdag 10.00-22.00; Vrijdag tot 16.00 uur


Foto via Aderet.


Aderet is al bijna twee decennia favoriet bij zuinigheidsliefhebbers. Hier vind je tweedehands kleding en accessoires uit Israël en het buitenland voor mannen, vrouwen en kinderen.


De meeste artikelen komen van klanten, dus als je in de buurt woont, kun je Marie Kondo in je kast gaan hangen en Aderet je geliefde kleding verkopen; plan hier een uitwisseling .


Een paar jaar geleden opende het team een ​​extra, luxere winkel, Argaman, pal naast Aderet, waar je unieke vintage items en tweedehands luxe merken zoals Gucci, Chanel en Dior kunt vinden.


Betty in Vintage Land Rambam Street 7, Tel Aviv , open dinsdag-donderdag 10.00-18.00; Vrijdag tot 17.00 uur


Foto met dank aan Betty in Vintage Land


Betty in Vintage Land werd voor het eerst gevestigd op de Golanhoogten en verhuisde een paar jaar geleden naar Tel Aviv, nu gelegen tussen Nahalat Binyamin en de Carmel-markt.


De prachtige boetiek is gevuld met vintage items geïmporteerd uit Amsterdam en elk item is uniek in zijn soort. Het gepassioneerde team houdt alleen items vast die echt vintage zijn - niet minder dan 30 jaar oud.


Chelsy True Closet 22 Mikve Israel Street, open zondag-donderdag 11.00-19.00 uur; Vrijdag 10.00-16.00 uur

Screenshot YouTube


Chelsy is een verfijnde tweedehandsketen met vestigingen in Tel Aviv en Givatayim. De winkel met twee verdiepingen in Tel Aviv is gevuld met vintage-items in bijpassende kleuren en een enorme selectie tweedehands kleding, accessoires en schoenen voor dames en heren.


Alle artikelen die in de winkel worden verkocht, worden na een zorgvuldige selectie en beoordeling bij klanten opgehaald. Naast stukken van bekende merken vind je vintage en luxe merken van over de hele wereld. Artikelen die niet worden verkocht, worden gedoneerd aan non-profitorganisaties.

Flashback Vintage Store 72 King George St 72; Sheinkin St 33, Tel Aviv-Jafo, open zondag-donderdag 10.00-22.00; Vrijdagtot 16:30


Foto met dank aan Flashback Vintage Store via ISRAEL21C


Flashback is de perfecte plek om modieuze, trendy tweedehands artikelen te vinden tegen relatief betaalbare prijzen. Alle stukken zijn originele vintage uit de jaren vijftig tot negentig, en elk item is zorgvuldig geselecteerd door het stijlteam.


Flashback biedt een assortiment jeans, kleurrijke sweatshirts, sporttops met merknaam, vintage jurken en windjacks uit de jaren negentig. Ze maken ook up-to-date en coole stukken van oude kleding.


WIZO King George Street 35, open zondag - donderdag 10.00 - 15.00 uur


WIZO (Women's International Zionist Organization) werd in 1920 in Engeland opgericht om gemeenschapsdiensten te verlenen in Israël en is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor maatschappelijk welzijn.


WIZO-vestigingen in het hele land exploiteren tweedehandswinkels en alle opbrengsten gaan naar kinderen en vrouwen die risico lopen. De Habigudit- vestiging aan King George Street is een must voor elke liefhebber van spaarzaamheid (zie het als het Israëlische Leger des Heils), waar je oude spullen voor het goede doel kunt inleveren en kleding, accessoires, schoenen, speelgoed en boeken kunt vinden voor super goedkope prijzen.


Limonada Nahalat Binyamin-straat 76, open zondag-donderdag 10.00-18.00; Vrijdag 9:30 - 14:30 uur


Foto via Limonada


De oorspronkelijke naam van de winkel is de optimistische zin: Als het leven je citroenen geeft, maak dan limonade ( limonada in het Hebreeuws). Janet, de eigenaar, koopt de artikelen van non-profitorganisaties en maakt ze vervolgens schoon en repareert ze indien nodig.


De winkel staat voor recycling, eerlijke lonen en ecologisch winkelen met behoud van zelfexpressie door middel van mode en een unieke persoonlijke stijl. Hier vind je jassen, gebreide kleding, jurken, jeans, accessoires, schoenen en zelfs lingerie tegen betaalbare prijzen.


Loni Vintage Yoezerstraat 6, open zondag-donderdag 11.00-16.00 uur; vrijdag 10u-14u


Foto via Loni Vintage


Loni Vintage is een magische boetiek in het hart van Jaffa die een breed scala aan zorgvuldig geselecteerde vintage kleding en luxe merken biedt, zoals Dior, Lacroix, Chanel, Prada en Gucci.


De boetiek werd 20 jaar geleden opgericht door Lidia Messing, die de wereld rondreist om unieke items van veilingen te vinden. Onder haar vondsten: een collectie zonnebrillen die toebehoorden aan de trouwjurk van Elizabeth Taylor en prinses Caroline van Monaco. De grote verscheidenheid aan artikelen in de winkel stelt u in staat om zelfs niet-elite artikelen tegen aantrekkelijke prijzen te vissen.


64 weergaven0 opmerkingen

Σχόλια


bottom of page