top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: De 9-jarige Noam verwelkomde vrijgelaten kinderen bij het Schneider ziekenhuis met de vlag


Screenshot video N12News


De hele staat Israël heeft gisteren (vrijdag) gekeken naar de terugkeer van de eerste 13 ontvoerden uit Hamas-gevangenschap in Gaza, en iedereen was vervuld van enorme opwinding bij hun aankomst in Israël. Degene die besloot zijn medeleven en het gevoel van vreugde en trots te uiten – zo dicht mogelijk bij de ontvoerde kinderen die arriveerden – is de 9-jarige Noam, die de Israëlische vlag pakte en er urenlang mee zwaaide buiten het ziekenhuis waar ze zijn.

“Ik kwam om te laten zien dat ik zo lang op hun terugkeer heb gewacht, en om mijn medeleven en waardering te uiten”, vertelde hij aan N12News.


"Ik heb vandaag 's nachts veel beter geslapen toen ik wist dat ze zouden arriveren", zei hij opgewonden. "De wetenschap dat ze hier zijn en in Israëlische handen zijn en niet versterkt door de verschrikkelijke Hamas. Gisteren arriveerde ik om 15.00 uur, ik wist dat ze zouden arriveren - om hier te zijn en te zwaai


"Ik was hier tot 21.00 uur en vanmorgen kwam ik om 8.00 uur weer aan. Ik ben zo blij en kan opgelucht ademhalen dat ze hier bij ons zijn", voegde hij eraan toe. "Ik wilde komen omdat het kinderen zijn zoals ik en er zitten er een paar in gevangenschap van mijn leeftijd, en ik kan me niet voorstellen hoe ik zoiets vreselijks zou moeten meemaken. Daarom kwam ik om alles te doen wat ik kan".

428 weergaven0 opmerkingen
bottom of page