top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De 91ste divisie oefende 4 dagen in Griekenland om meer te leren over logistiek


Foto IDF-woordvoerder


Ongeveer twee weken geleden stapten honderd IDF-soldaten aan boord van een vliegtuig en vertrokken naar Griekenland. Vier dagen lang trainden de Israëlische grondtroepen met hun Griekse tegenhangers en oefenden ze verschillende scenario's, terwijl ze samenwerkten en kennis overdroegen.


Naast de gepantserde eenheid en de Nahal Patrol namen ook 14 man logistiek personeel deel aan de speciale oefening, de meesten van het administratieve bijstandssysteem van de 91st Divisie.


Foto IDF-woordvoerder


We concentreerden ons op de wereld van mankracht en logistiek", zegt majoor Or Cohen, de divisie logistieke officier

Bij dit soort oefeningen is het hoofddoel het versterken van de relatie met de eenheden die overeenkomen met de IDF, en dit keer waren ze het personeel van de Malka (Logistics and Personnel Center) in de Griekse pantserbrigade: "Tijdens de oefening hebben we gesproken over logistieke concepten tijdens gevechten, bevoorradingsmethoden en manieren om het personeel in geval van nood in stand te houden."


Foto IDF-woordvoerder


Naast het theoretische leren nam de delegatie ook integraal deel aan een grote logistieke operatie. De Griekse en Israëlische strijdkrachten oefenden samen de overdracht van voorraden, zoals voedsel, brandstof en medische uitrusting, en versterking van personeel tijdens de strijd. Dit is een buitengewoon belangrijke praktijk - aangezien de terreinroute op het Griekse eiland rotsachtig, bergachtig en grenzend aan de zee is - vergelijkbaar met de noordgrens en met name Galilea (de divisie waarin de soldaten dienen).


"We hebben door de oefening veel geleerd - vooral over meerarmige gevechten", getuigt majoor Cohen, "terwijl bij ons de luchtmacht verantwoordelijk is voor het tanken en onderhouden van haar helikopters, die tijdens een oorlog erg belangrijk zijn qua logistiek, hebben de logistieke bataljons van het Griekse leger hun eigen helikopters. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld een auto, een tank en een helikopter van hetzelfde tankmiddel te voorzien."


Foto IDF-woordvoerder


Aan de andere kant leerden de Griekse strijdkrachten van onze strijdkrachten over unieke technologische systemen en speciale maatregelen. "Een daarvan is een hulpmiddel dat we hebben ontwikkeld om de lengte en de toeleveringsketen die de krijger aan het einde bereikt te verlengen", voegt majoor Cohen toe, "dit geeft ons een veel effectiever versterkingsvermogen."


Tijdens de oefening werden de Israëlische strijdkrachten blootgesteld aan een zeer verrassend feit: tijdens de oorlog openen hun Griekse collega's een bakkerij in de buurt van het slagveld. Ja, je leest het goed: een bakkerij. "We geloofden niet dat zoiets bestond", lacht majoor Cohen, "in de oorlog is er een kleine eenheid die als enige doel heeft om vers brood te bakken voor de soldaten - zo'n 8.000 per dag. Elke soldaat krijgt één brood per dag - en ze vullen elk brood zelfs met fetakaas."


Foto IDF-woordvoerder


"Tijdens deze vier dagen realiseerden we ons hoe belangrijk deze missies zijn," besluit hij, "ook al is onze missie en roeping als leger verschillend, we kunnen veel van elkaar leren. Dit doet onze soldaten kijken naar de kracht van IDF's capaciteiten vanuit een ander perspectief."


"Toen de Griekse brigadecommandant ons aan het einde van de missie bij elkaar riep voor een gesprek en zijn waardering uitsprak voor ons en de hele IDF, kregen we een gek gevoel van trots", herinnert de majoor zich, "we hopen dat de Grieken op een dag ook naar Israël om komen, naar onze divisie, en zo zullen we een cirkel sluiten."95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page