top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De aanslag in Ariel van minuut tot minuut


Terrorist steekt Motti Ashkenazi dood; Screenshot video.


Binnen een tijdsbestek van 25 minuten werden dinsdagochtend drie Israëli's vermoord en raakten drie ernstig gewond in het industriegebied van Ariel op de noordelijke Westelijke Jordaanoever.


Haaretz heeft van minuut tot minuut op en rijtje gezet hoe de terrorist zijn moordpartij pleegde, totdat hij werd doodgeschoten door Israëlische soldaten.


09:25 uur, de ingang van het industriegebied van Ariel

De aanvaller, de 19-jarige Muhammad Murad Sami Souf, uit de stad Hares in de buurt van Ariel, naderde en stak een bewaker neer bij de ingang van het industriegebied van Ariel, waarbij hij hem ernstig verwondde.


Een tweede bewaker ter plaatse vuurde zijn pistool in de lucht in plaats van op Souf. Hij legde aan veiligheidsfunctionarissen uit dat hij bang was de mensen die in de rij stonden te slaan bij de veiligheidscontrole.


Souf kreeg een werkvergunning voor het Ariel Industrial Park, maar de plaats waar de bewakers stonden, lag buiten het industriegebied en was zonder toegangsvergunning te bereiken.


De Palestijn die Soup naar de locatie reed, wist niet van zijn intenties om een ​​aanval uit te voeren, zei de IDF


Het tankstation naast het industriegebied


Souf vluchtte vervolgens naar een benzinestation op ongeveer 150 meter afstand en stak daar twee mensen neer. Een van de slachtoffers is aan zijn verwondingen bezweken en de ander verkeert in matige toestand.

Waarna Souf een andere man bij het benzinestation uit zijn auto trok, hem doodstak en vervolgens zijn auto stal.


9:35, Highway 5


Souf reed met de gestolen auto over Route 5 en rende naar hem toe en doodde een voorbijganger. Vervolgens stapte hij uit de auto en stak een andere man neer, waarbij hij ernstig gewond raakte.


Een bestuurder die zag wat er gebeurde, stapte uit zijn auto om de gewonden te helpen. Souf probeerde hem ook neer te steken en stal toen zijn auto, vertelde de man aan Haaretz. “Ik zag een ongeluk, stapte uit om te helpen en de terrorist joeg me achterna en probeerde me neer te steken. Hij nam mijn auto en begon tegen de rijrichting in te rijden”, aldus de man.


Van daaruit reed Soup naar het westen op Route 5, in de richting van het controlepunt Cross-Samaria Highway. Hij keerde op de weg om, ging terug in de richting waar hij vandaan kwam en reed tegen de rijrichting op de weg in.


9:50, Terugrijden naar het oosten


Foto MDA


Souf keerde terug naar waar hij de man overreed, botste tegen een aantal auto's en stapte uit het voertuig. Hij werd vervolgens neergeschoten door een soldaat nadat hij had geprobeerd te vluchten.


Ook een burger in het gebied probeerde Souf tevergeefs neer te schieten. Een van de auto's ter plaatse raakte beschadigd door de schoten, maar niemand raakte gewond.


Om 10.00 uur kwam de melding dat Souf was doodgeschoten.


Screensho

Later op dinsdagavond bezocht de chef-staf van de IDF de plaats van de terreuraanslag, waar hij zich uitgebreid liet voorlichten.

148 weergaven1 opmerking

1 comentario


GERT reininga
16 nov 2022

Sterkte

Me gusta
bottom of page