top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De aansporing die kinderen ertoe aanzet om terroristische aanslagen in Jeruzalem uit te voeren


Foto via N12 news


De golf van terrorisme in Jeruzalem houdt niet, maandag heeft de 13-jarige terrorist Muhammad Zalbani sergeant Asil Su'ad, een 14-jarige terrorist, doodgestoken in de Oude Stad, en twee weken geleden heeft een 13-jarige terrorist Joodse gelovigen neergeschoten in de Stad van David. Reden voor Channel 12 News daar een item over te maken.


De verontrustende golf van kinderen die eropuit trekken om aanvallen uit te voeren, blijft toeslaan, en je kunt ze zien patrouilleren in de oostelijke wijken van de stad met speelgoedwapens. "We wachten op het leger, we willen schieten hen," zei een van de kinderen.


De Palestijnse sociale netwerken staan ​​bol van oorlog en opruiing, en degenen die deze inhoud absorberen zijn voornamelijk jongeren. "Het land is niet van jou. Het is het land van de Arabieren. Het is geen probleem dat iemand hierdoor zeven mensen zal doden bij een aanval", beweerde een jonge man in het oosten van de stad hartstochtelijk. Toen we schreven vroeg hij: "Wat als hij me vermoordde? Is dat oké?", antwoordde de jongeman: "Dat is ook oké."


Vanuit het standpunt van de jonge Oost-Jeruzalemiet is alles met alles verbonden. Wat er gebeurt op de Tempelberg, in Jenin, in Nablus, in Hebron en in de Gazastrook, kan op elk moment de match zijn die het gebied in vuur en vlam zet en de volgende terrorist motiveert.


Screenshot N12 News


"De mensen die stierven in Jenin , de mensen die stierven in Gaza en nog steeds sterven, zijn dat geen mensen? Het zijn allemaal Arabieren, alles is islam, uiteindelijk is alles Palestina. Zoals jij boos bent, zijn wij ook boos, en je zult iets ergers zien als de situatie zo blijft." zei een andere jonge man, en voegde er later aan toe: "Dit is het resultaat van het bezettingsbeleid. Deze kleine jongen van 13 jaar ziet bijvoorbeeld dat zijn broer in de gevangenis zit en dat de Joden hem slaan bij de controlepost."


Lior Ackerman, een seniorjurist aan het Instituut voor Beleid en Strategie aan de Reichman Universiteit, beweert dat de wortel van het probleem ligt in het Palestijnse onderwijssysteem in het oosten van de stad, dat de Palestijnse jeugd ophitst: "De inwoners van Oost-Jeruzalem worden opgeleid volgens het Palestijnse onderwijssysteem. Hun inhoud is Palestijns, de opruiing is Palestijns en ze hebben een Israëlische identiteitskaart die hen volledige toegang geeft tot Israël."


121 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page